Sirienii din străinătate au început să voteze pentru alegerile prezidenţiale din ţara natală

Publicat:

Expatriaţi şi refugiaţii sirieni care trăiesc în afara ţării lor sfâşiate de război au început să voteze joi în alegerile prezidenţiale pe care opoziţia le respinge ca fiind o farsă, relatează DPA, potrivit agerpres.

Alegerile, care urmează să aibă loc în ţară pe 26 mai, par să fie pregătite pentru a confirma rămânerea la putere a actualului preşedinte Bashar al-Assad.


Citeşte şi: Progresiştii americani vor să blocheze vânzarea de arme către Israel – Black News

Sirienii din Bahrein, Kuweit, Oman, Irak, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi alte ţări au început să voteze la ambasadele Siriei joi dimineaţă devreme, a relatat agenţia siriană de presă de stat SANA.

În Liban, autobuze încărcate cu sirieni care purtau poze cu al-Assad şi fluturau steaguri siriene au fost văzute îndreptându-se spre Ambasada Siriei de la marginea capitalei Beirut pentru votul de o zi.

La începutul acestei luni, Curtea Constituţională Supremă siriană a aprobat trei candidaţi, inclusiv al-Assad, pentru a se prezenta la alegeri.

Al-Assad, care conduce Siria din 2000, este de aşteptat să câştige un al patrulea mandat de şapte ani într-un scrutin luat în derâdere ca fiind pus în scenă.

Citeşte şi: Un înalt oficial al Hamas se aşteaptă la un armistiţiu foarte curând – Black News

Tatăl său, Hafez, a guvernat Siria din 1971 până în 2000. Niciunul dintre ei nu a permis prea multă disidenţă şi ambii au fost acuzaţi de autocraţie.

În 2014, al-Assad a fost reales pentru un al treilea mandat după ce a câştigat cu o majoritate zdrobitoare primele alegeri cu mai mulţi candidaţi în Siria.

Criza siriană a început cu proteste paşnice pro-democraţie în martie 2011. În curând, criza a evoluat într-un conflict în plină expansiune, atrăgând combatanţi şi puteri străine.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.