Sirienii ies la vot în zonele controlate de regimul Al-Assad

Publicat:

Secţiile de votare s-au deschis miercuri dimineaţa în zonele controlate de guvern din Siria, pentru alegerile prezidenţiale care urmează să-i asigure preşedintelui Bashar Al-Assad un al patrulea mandat succesiv, relatează dpa şi AFP, potrivit agerpres.

Secţiile de vot s-au deschis la ora locală 07:00 (04:00 GMT) în teritoriile controlate de regim, adică circa două treimi din Siria, şi urmează să se închidă la ora locală 19:00, rezultatele fiind aşteptate în 48 de ore.


Citeşte şi: Preoţii iezuiţi au abuzat sexual zeci de minori în Chile – Black News

Potrivit Ministerului de interne sirian, în zonele guvernamentale au fost amenajate peste 12.000 de birouri de vot, iar ţara numără oficial peste 18 milioane de alegători, dar având în vedere războiul care macină ţara de zece ani şi milioane de refugiaţi din străinătate numărul votanţilor este cel mai probabil mai mic.

Televiziunea siriană a arătat cum alegătorii stau la cozi lungi în faţa secţiilor pentru a-şi exprima votul.

“Suntem mândri să luăm parte astăzi la acest scrutin, este datoria noastră naţională”, a declarat o femeie la Alep, al doilea cel mai mare oraş al Siriei.

Televiziunea a mai prezentat oameni dansând şi fluturând drapelul sirian şi portretul lui Al-Assad în faţa secţiilor de votare din mai multe locuri din Damasc şi din Sweida, în sud-vestul ţării.

Citeşte şi: Comisia Europeană îşi ÎNCHIDE jumătate din clădirile de birouri aflate la Bruxelles – Black News

Este de aşteptat ca Bashar Al-Assad, în vârstă de 55 de ani, ajuns la putere în 2000 după decesul tatălui său Hafez, să obţină un nou mandat de şapte ani în urma scrutinului denunţat ca incorect atât de opoziţie, cât şi de SUA şi mai multe puteri din Europa.

Legea electorală siriană le impune candidaţilor să fi trăit în Siria 10 ani consecutiv înainte de scrutin, ceea ce exclude de facto principalele figuri ale opoziţiei în exil, care au calificat aceste alegeri drept o “mascaradă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.