Sistemul sanitar din Bulgaria la un pas de colaps din cauza creşterii numărului de infectări

Publicat:

Spitalele din Bulgaria şi serviciile de urgenţă sunt aproape de limită în contextul unei creştere rapide a numărului de cazuri noi de COVID-19, relatează DPA, potrivit agerpres.

“Nu putem gestiona acest aflux masiv”, a declarat purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă, Katja Sungarska.


Citește și : Putin îi bagă la închisoare pe toţi cei care îi insultă pe veteranii de război

În multe locuri, spitalele sunt reorganizate pentru a adăuga mai multe saloane pentru pacienţii cu COVID-19.

Joia trecută, incidenţa era de 395 de cazuri la 100.000 de locuitori în medie în ultimele şapte zile, iar noua incidenţă urma să se publice joi.

Bulgaria, cu o populaţie de 6,9 milioane de locuitori, a anunţat miercuri 4.374 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, în creştere de la 3.502 în aceeaşi zi în urmă cu o săptămână.

Numărul total al deceselor din Bulgaria se ridică la 11.500 de la izbucnirea epidemiei de coronavirus. Numai marţi au murit 107 persoane din cauze asociate noului coronavirus.

Bulgaria se luptă cu un al treilea val al pandemiei după relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 de la 1 martie. Deşi au fost luate unele măsuri la nivel regional în ultimele zile, guvernul nu intenţionează să impună măsuri la nivel naţional.

Printre zonele cele mai afectate sunt capitala Sofia şi regiunea Burgas de la Marea Neagră.

Citește și : Ungaria este SUFOCATĂ de pandemie! Situaţia devine critică în spitale

Direcţia sanitară de la Sofia a sugerat o posibilă închidere a şcolilor, creşelor, restaurantelor, supermarketurilor şi sălilor de fitness. Comitetul de lucru privind pandemia ar urma să anunţe joi o decizie în acest sens.

Campania de vaccinare din Bulgaria bate între timp pasul pe loc după ce vaccinarea cu serul AstraZeneca a fost suspendată temporar, fiind disponibile puţine vaccinuri Moderna şi Pfizer-BioNTech.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.