Site-urile care vor publica conversații și imagini personale ar putea fi blocate de către autoritățile din R.Moldova

Publicat:

Site-urile care vor publica conversații și imagini personale ar putea fi blocate de către autoritățile din R.Moldova

Paginile web care vor publica imagini care încalcă inviolabilitatea vieții personale și secretul corespondenței ar putea fi blocate de către autoritățile din Republica Moldova. Miniștrii urmează să aprobe modificările la Codul Penal, iar noile reglementări vor ajunge apoi să fie dezbătute în Parlament.

Potrivit proiectului, responsabilii vor încerca astfel să „elimine de la sursă a conținutului online ce conține informații destinate și utilizate pentru pregătirea sau comiterea infracțiunilor”, transmite realitatea.md.


Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

În același timp pagină va poate fi considerată drept una utilizată pentru pregătirea sau comiterea infracțiunilor, dacă va întruni mai multe criterii, inclusiv determinarea potențialei victimei să furnizeze anumite informații și să comită anumite acțiuni. Vor putea fi blocate paginile web care promovează vânzarea substanțelor interzise, propagă pedofilia și răspândesc softuri malițioase, potrivit omniapres.md.

Conform documentului, site-ul poate fi restricționat dacă „afișarea sau distribuirea informației respective reprezintă în sine o faptă infracțională prevăzută la art. 173, 175 (1), 177, 178, 186, 189, 190, 208 (1), 237, 245 (10), 259–261 (1) din Codul penal al Republicii Moldova nr. 985/2002”.

Articolul 173 din Codul Penal al Republicii Moldova se referă la hărțuirea sexuală, iar 175 (1) vizează ademenirea minorilor în scopuri sexuale.

Articolul 177 din document ține încălcarea inviolabilității vieții personale, culegerea datelor care reprezintă secret personal sau familial și răspândirea lor inclusiv prin mass-media, iar 178 – violarea dreptului la secretul corespondenței, scrisorilor, telegramelor, coletelor și altor trimiteri poștale, al convorbirilor telefonice, al înștiințărilor telegrafice sau al altor tipuri de comunicări.

Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Celelalte prevederi țin de escrocherie, furt, pornografia infantilă, fabricarea și punerea în circulație a instrumentelor false de plată, obținerea ilegală a informațiilor care conțin secrete comerciale sau fiscale și accesul ilegal la sistemele informatice.

În proiectul care urmează să fie aprobat de către cabinetul de miniștri se precizează că ordinul de sistare a accesului la pagini web se emite doar în cazurile când conținutul online nu poate fi eliminat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed

Prințesa Diana ar fi fost avertizată cu privire la comportamentul lui Mohammad Al-Fayed Jurnalistul Richard Kay a dezvăluit că a avertizat-o pe Prințesa Diana despre...

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA

O femeie a recunoscut că a condus o rețea de proxenetism pentru politicienii din SUA O femeie de 42 de ani a recunoscut că a...

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul

Singurele organisme de pe Terra în care nu a ajuns microplasticul Poluarea cu particule de microplastic (particule cu dimensiuni de la 5 milimetri până la...

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă Jens Lehmann a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.