Situația animalelor fără adăpost a ajuns pe agenda Parlamentului

Publicat:

Situația animalelor fără adăpost a ajuns pe agenda Parlamentului

Audieri parlamentare în legătură cu situația animalelor fără adăpost de la azilul de câini „AOVA” de pe strada Mircești din capitală.

Citește și: A furat crucea popii. Un tânăr doi Soroca a ajuns după gratii


Audierile au avut loc în contextul numeroaselor sesizări adresate parlamentarilor de către locuitorii zonei rezidențiale în preajma căreia se află amplasat azilul de câini. În petițiile adresate se menționează despre condițiile precare de întreținere a patrupezilor, dar și despre riscurile la care sunt supuși locatarii din această zonă.

Deputata Iulia Dascălu, la inițiativa căreia s-au desfășurat audierile, a menționat că azilul, pe parcursul mai multor ani, a fost inspectat de către reprezentanții diferitor instituții abilitate ale statului, care s-au expus ferm asupra necesității de reamplasare a acestuia.

„Acest azil își desfășoară activitatea ilegal, în condiții insalubre, fără de a dispune de o rețea de apeduct și canalizare, iar fiecare patruped este supus riscului de îmbolnăvire sau deces. De asemenea, locuitorii din această zonă se confruntă cu mari probleme din cauza azilului, deoarece patrupezii umblă nesupravegheați, deseori atacând copiii și persoanele în vârstă. În plus, amplasarea azilului într-o zonă rezidențială și o zonă de parc constituie și o problemă de mediu, de care trebuie să fim conștienți, riscând a fi afectată și biodiversitatea din această zonă”, a relatat deputata Iulia Dascălu.

Participanții la discuții au convenit asupra necesității de a continua monitorizarea situației de la azilul „AOVA” în vederea urgentării procesului de reamplasare a patrupezilor.

Menționăm că, în anul 2020, Consiliul municipal Chișinău a emis o decizie cu privire la evacuarea azilului „AOVA”, însă aceasta nu a fost executată. Totodată, pe platformă parlamentară au fost desfășurate mai multe runde de discuții și audieri cu privire la situația de la azilul „AOVA”, pentru a scoate în evidență neregulile depistate și necesitatea de reamplasare a azilului respectiv.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta

Transfăgărăşanul intră în reparații vara aceasta Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri că urmează lucrări de reparaţii vara aceasta pe Transfăgărăşan, dar...

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova

FOTO/ Bărbat bătut cu picioarele și jefuit în stradă, la Leova Un bărbat din raionul Leova susține că ar fi fost bătut de un grup...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia

FOTO/ Un artefact arheologic vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia Arheologii au descoperit un artefact rar din piatră...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.