Situaţia devine EXPLOZIVĂ în Kazahstan (VIDEO)! Ofiţeri de poliţie DECAPITAŢI pe străzile din Almatî

Publicat:

Trei ofițeri de poliţie au fost decapitati în timpul protestelor violente din orașul Almatî din Kazahstan, potrivit presei locale. Numărul morților în rândul polițiştilor și al forțelor de securitate a ajuns la 13, transmite RT.

Informaţiile despre decapitări au venit prin intermediul canalului de televiziune de stat Khabar 24 din Kazahstan, citând autoritățile orașului. Se spune că aproximativ 353 de ofițeri au fost răniți.


Citeşte şi: Poliţia din Kazahstan A ELIMINAT zeci de protestatari (VIDEO)! La Alamtî se aud focuri de armă – Black News

Încă nu este clar dacă protestatarii au fost cei care au decapitat victimele în timp ce acestea erau încă în viață sau au mutilat trupurile după decesul acestora.

Canalul a citat oficiali care au afirmat că decapitările au fost „dovada directă a naturii teroriste și extremiste a grupurilor care au organizat revolta”.

Agenția rusă de presă RIA a contactat autoritățile din Almatî pentru comentarii, oficialii confirmând jurnaliștilor că cel puțin două cadavre au fost găsite fără cap.

Protestele au izbucnit în mai multe regiuni din Kazahstan la începutul lunii ianuarie, cetățenii denunțând inițial o creștere abruptă a prețului gazului petrolier lichefiat (GPL). Într-o încercare aparentă de a calma situația, președintele Kassym-Jomart Tokayev a impus un plafon pentru prețul combustibilului pentru șase luni și și-a demis guvernul. Cu toate acestea, demonstrațiile violente continuă fără încetare, fosta capitală, Almatî, fiind în centrul atenției.

Imaginile care circulă pe rețelele de socializare arată demonstranți bătând ofițeri de poliție, confiscând arme de foc și grenade și luând cu asalt și incendiind clădirile administrative din oraș. De asemenea, jefuitorii au jefuit numeroase magazine şi bănci.

Citeşte şi: Washingtonul stă cu ochii pe Kazahstan şi îndeamnă autorităţile la ‘reţinere’ – Black News

Unități speciale au fost desfășurate la Almatî miercuri seară, existând rapoarte despre lupte între forțele de securitate și protestatari înarmați. Autoritățile locale spun că zeci de cetățeni înarmați au fost împușcați și uciși de poliție.

Președintele i-a catalogat pe manifestanţi drept „terorişti” și a susținut că au fost instruiți în străinătate, avertizându-i pe protestatari că autoritățile nu vor accepta violența sau jafurile. El le-a cerut aliaților din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC) să trimită trupe de menținere a păcii pentru a ajuta la stabilizarea situației. Rusia, care face parte din acest bloc, a desfășurat deja parașutiști pentru a păzi birourile guvernamentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Incendiu devastator la Nisa. Șapte morți între care trei copii

Incendiu devastator la Nisa. Șapte morți între care trei copii Trei copii şi un adolescent se numără printre victimele unui incendiu devastator, care s-a produs...

Premierul Recean a discutat cu agricultorii din sudul țării

Premierul Recean a discutat cu agricultorii din sudul țării Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în sudul țării, împreună cu vicepremierul, ministrul...

Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Va candida la prezidențiale

Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Va candida la prezidențiale Jurnalista Natalia Morari râvnește Președinția. Ea a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă că va...

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane

Acoperișuri smulse și copaci prăbușiți. Salvatorii au intervenit în mai multe raioane În timpul ploilor de aseară, în mai multe localități din țară, au fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.