Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’

Publicat:

Situaţia de pe teren în regiunea Lugansk din estul Ucrainei, unde armata rusă a făcut progrese în ultimele zile, “se înrăutăţeşte din oră în oră”, a declarat marţi guvernatorul regional Serhii Gaidai, notează AFP, potrivit agerpres.

“Situaţia este foarte dificilă şi, din păcate, nu face decât să se agraveze. Se înrăutăţeşte din zi în zi, din oră în oră”, a spus el într-o înregistrare video postată pe canalul său Telegram.


Citește și : Volodimir Zelenski intră în topul celor mai influente personalităţi din lume

“Bombardamentele sunt din ce în ce mai intense” şi “armata rusă a decis să distrugă complet Severodoneţk”, un oraş strategic la nord-vest de Lugansk, a adăugat guvernatorul.

Severodoneţk “este pe cale de a fi şters de pe faţa Pământului”, a comentat el, calificând situaţia “aproape critică”.

Vineri, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a afirmat că cucerirea regiunii Lugansk a fost “aproape încheiată”.

Ruşii au înconjurat acolo Severodoneţk şi Lisiceansk, două localităţi despărţite de un râu şi care constituie ultimul bastion al rezistenţei ucrainene.

“Suntem ca Mariupol”, un port din sud-estul Ucrainei devastat de săptămâni de bombardamente ruse şi de lupte intense cu armata ucraineană, a comparat marţi guvernatorul regional Serhii Gaidai.

Citește și : Dmitri Rogozin propune denumiri ruseşti pentru insulele Kurile

Potrivit acestuia, regiunea Lugansk “face toate eforturile pentru ca (ruşii) să nu poată progresa” din estul ţării, în special spre oraşul simbol Sloviansk, cucerit de Kiev de la separatiştii pro-ruşi în 2014.

“De astăzi, putem spune că (ruşii) încearcă să realizeze un atac la scară largă”, a subliniat Serhii Gaidai. Înainte de a adăuga: “Şi în regiunea Doneţk, situaţia a devenit mult mai complicată” pentru armata ucraineană.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.