X

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

Situația la frontieră în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 73 923 traversări.

Totodată, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire în Republica Moldova – 37 437 traversări persoane, potrivit news.ungheni.org.

Citește și: Mai marii Europei s-au înţeles: Ursula von der Leyen rămâne şefa Comisiei Europene

Celelalte, au fost semnalate în punctele de trecere situate la granița moldo-ucraineană – 19 918 treceri și Aeroportul internațional Chișinău – 18 588 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 21 059 treceri, dintre care 10 628 pe sensul de intrare în R. Moldova.

Totodată, numărul de 5 065 au constituit trecerile minorilor ucraineni.

În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 12 persoane străine. 

IGPF recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

Citește și: Rusia interzice trei posturi TV din România

În 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele fapte:

 

Tags: frontiera
Social