X

Situaţia se agravează în Belgia cu o creştere a tuturor indicatorilor

Situaţia pandemiei se agravează în Belgia cu o creştere a tuturor indicatorilor, potrivit institutului public Sciensano ( Institut Scientifique de Santé Publique), relatează luni EFE, potrivit agerpres

Media zilnică a contagierilor din ultimele şapte zile a fost de 2.718, reprezentând o creştere cu 17 % faţă de săptămâna trecută. S-a înregistrat şi o creştere a numărului spitalizărilor, cu o medie de 161,7 pe zi (+ 11 %).

Citește și : Abdelhamid Dbeibah a depus jurământul pentru funcţia de premier al Libiei

A crescut cu 4 % şi numărul deceselor, cu o medie zilnică de 26,3 în ultima săptămână.

Incidenţa acumulată este de 309 de cazuri la 100.000 de locuitori, într-o ţară cu o populaţie de aproximativ 11 milioane de persoane.

Numărul contagierilor a început să crească de la sfârşitul săptămânii trecute, deşi experţii prognozaseră că cifrele vor înregistra o ameliorare, după vârful atins în urmă cu două weekenduri.

Această ameliorare a determinat guvernul să relaxeze uşor restricţiile şi să permită reuniunile de maximum 10 persoane în exterior, cu măşti de protecţie şi cu menţinerea distanţei de siguranţă.

De luni au fost reluate şi cursurile cu prezenţă fizică o zi pe săptămână la învăţământul superior.

Citește și : Germania se aşteaptă ca UE să impună noi sancţiuni împotriva Chinei

Această relaxare se adaugă redeschiderii saloanelor de coafură la 13 februarie şi a centrelor de cosmetică şi saloanelor de tatuaj la 1 martie.

Rămâne totuşi în vigoare interdicţia de circulaţie nocturnă, restricţionarea călătoriilor neesenţiale până la 18 aprilie, în timp ce restaurantele se vor deschide de abia la 1 mai, însă este permisă livrarea comenzilor la domiciliu.

Tags: BelgiadecesepandemierelaxareSciensano
Categorii: Diaspora