X

Situaţia, ‘stabilă’ deocamdată la Harkov; se aşteaptă un nou atac al armatei ruse (general ucrainean)

Armata rusă se află în proces de “regrupare a forţelor sale pentru a ataca” în estul şi în sudul Ucrainei, a apreciat joi şeful Brigăzii 92-a, generalul Pavlo alias “Maestro”, care apără Harkovul (nord-est), al doilea oraş ca mărime din Ucraina, adăugând că situaţia este “stabilă” deocamdată, potrivit France Presse, scrie agerpres.  

“Ei (ruşii) credeau că le va merge în Ucraina aşa ca în Crimeea. Dar nu a funcţionat, de aceea inamicul s-a retras şi se regrupează”, a spus el.

Citește și :  UK impune noi sancţiuni ‘propagandiştilor şi presei de stat’ ruse

“Se regrupează pentru a ataca şi concentrează maximum de forţe în regiune şi în direcţia Slobojanşcina”, partea de nord-est a ţării, de la Harkov până la Lugansk şi Mariupol, a afirmat generalul ucrainean.

“Nu trebuie niciodată subestimat inamicul”, ale cărui “forţe sunt enorme”, a subliniat acest ofiţer superior de 47 de ani, numit “erou” la 3 martie de către preşedintele Volodimir Zelenski pentru faptele sale de curaj în apărarea Harkovului în primele zile ale războiului.

Respinsă din suburbii, armata rusă se află în continuare la periferiile de nord şi nord-est ale oraşului, de unde bombardează zilnic zone rezidenţiale aflate în raza de acţiune a artileriei sale.

“La Harkov situaţia este stabilă” deocamdată, apreciază generalul “Maestro”, supranumit astfel pentru faptele sale de luptă în 2014/2015 în Donbas (est). “Ne apărăm din toate direcţiile şi încercăm să respingem inamicul”, mai spune el.

Comentând preluarea la începutul acestei săptămâni de către forţele ucrainene a satului Mala Rogan şi a unei autostrăzi la periferia de est, unde armata rusă a suferit pierderi grele, ofiţerul superior consideră că a fost “o operaţiune clasică, aşa cum acţionăm în fiecare zi”.

Citește și :  NATO se aşteaptă la noi ofensive ale ruşilor în Ucraina: ‘Nu se retrag, ci se repoziţionează!’

“Moralul trupelor noastre este ridicat. Suntem aici pe pământul nostru, ne protejăm familiile şi victoriile noastre ne ridică moralul”, a asigurat el.

“Mesajul meu pentru forţele ruse care ne atacă este următorul: luaţi-vă soldaţii înapoi, luaţi-vă copiii înapoi, luaţi-vă înapoi toate vehiculele şi plecaţi acasă, cât mai sunteţi încă în viaţă”, conchide generalul “Maestro”.

Tags: harkovLuganskMariupolSlobojanşcinaucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina