Situaţie DISPERATĂ în Indonezia! Spitalele sunt copleşite şi refuză pacienţi cu coronavirus!

Publicat:

Spitale din oraşul indonezian Surabaya, al doilea cel mai populat din ţară, au fost copleşite de un val de noi infectări cu coronavirus, care le obligă să refuze să interneze pacienţi, a tras un semnal de alarmă joi Asociaţia medicală indoneziană, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Cel puţin două spitale desemnate să trateze bolnavii de COVID-19 din provincia Java de Est au fost inundate de pacienţi, în contextul temerilor că virusul s-ar putea răspândi rapid dincolo de epicentrul din capitala Jakarta, într-o ţară cu 270 milioane de locuitori.


Citeşte şi: Majoritatea eurodeputaţilor salută propunerile Comisiei Europene pentru redresarea economică

‘Ce putem observa este că numărul pacienţilor şi cel al paturilor nu sunt echilibrate’, a afirmat pentru Reuters preşedintele filialei din Java de Est a asociaţiei.

Sutrisno s-a declarat ‘îngrijorat că numărul de cazuri în Java de Est va fi similar sau chiar îl va depăşi pe cel de la Jakarta’.

De la 1 mai, numărul cazurilor din provincie a crescut cu peste 300%, ajungând joi la 4.313, în timp ce în capitală creşterea a fost de doar 60%, cu un total de 7.001.

Majoritatea cazurilor din Java de Est provin din Surabaya, oraş cu aproape 3 milioane de locuitori, unde experţii medicali atribuie această creştere aderenţei scăzute la restricţii şi focarelor apărute la un internat islamic şi la o fabrică de tutun a concernului Philip Morris.

Indonezia, a patra cea mai populată ţară din lume, este şi una din cele mai lovite de epidemie din Asia de Sud-Est, cu peste 24.000 de infectări şi un bilanţ de decese printre cele mai grave din regiune.

Citeşte şi: Peste 100.000 de americani au fost răpuşi de coronavirus

Experţi în sănătate publică sunt îngrijoraţi că răspândirea virusului în zone îndepărtate ale arhipelagului ar putea supraîncărca sistemul medical.

În timp ce Java de Est apare ca noul epicentru al epidemiei după Jakarta, preşedintele indonezian Joko Widodo a ordonat intensificarea testării, inclusiv prin folosirea de laboratoare mobile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.