Situație dramatică în lagărele pentru imigranți care vor să treacă în Europa din Libia: violurile și sclavia sunt endemice (ONU)

Publicat:

Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad Al Hussein, a denunţat vineri modul în care Uniunea Europeană tratează criza migratorie, acuzându-i pe europeni că nu pun capăt abuzurilor la care sunt supuşi migranţii în Libia, relatează AFP.

Foaia de parcurs adoptată de mai multe ţări europene şi africane, la 28 august, la Paris, la finalul unui summit privind criza migratorie “nu oferă un program detaliat pentru a rezolva catastrofa umanitară care continuă în Libia şi de-a lungul coastelor sale”, a afirmat Înaltul Comisar al ONU pentru drepturile omului într-un articol.


Reprezentantul Naţiunilor Unite a denunţat atrocităţile comise împotriva migranţilor în Libia, subliniind că “unii migranţi mor de sete, de foame sau de boli”, “unii sunt torturaţi şi bătuţi până la moarte în timp ce lucrează ca sclavi”, iar “alţii sunt pur şi simplu asasinaţi”.

În afară de familiile lor, “aproape nimeni nu pare însă să se îngrijoreze din această cauză”, a acuzat Zeid Ra’ad Al Hussein.

“Personalul nostru s-a documentat, de asemenea, în legătură cu violarea femeilor în detenţie. Ele sunt închise toată ziua de bărbaţi, aceiaşi care organizează violul lor în cursul nopţii”, şi-a exprimat el îngrijorarea, subliniind că “violul este endemic”.

“Situaţia migranţilor care traversează Libia era îngrozitoare în epoca Gaddafi, dar de atunci a devenit un infern”, a mai afirmat Înaltul Comisar.

Zeid Ra’ad Al Hussein a menţionat că respingerea migranţilor spre “centrele de detenţie unde sunt închişi în mod arbitrar şi fac obiectul torturii, violului şi altor încălcări grave ale drepturilor omului constituie o încălcare flagrantă a legii internaţionale care interzice principiul nereturnării”.

Joi, organizaţia neguvernamentală Medici fără Frontiere a criticat, de asemenea, într-o scrisoare deschisă adresată guvernelor europene maltratarea în Libia a migranţilor care încearcă să traverseze Marea Mediterană, acuzând politica migratorie europeană că “alimentează un sistem criminal”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.