X

Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit

Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit

Deputatul USR Claudiu Năsui spune, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să explice de ce a lipsit de la dineul de la Casa Albă, unde România nu a fost reprezentată. L-a trimis, în schimb, pe N. Ciucă, dar acesta nu a fost primit de americani.

Surse Adevărul au confirmat ca Iohannis l-ar fi trimis oficial pe Ciucă la dineu în locul lui, însă liderul PNL nu ar fi fost primit, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

„De ce nu a fost reprezentată România la evenimentul NATO de la Casa Albă?”, îşi începe Claudiu Năsui o postare pe care a distribuit-o pe mai multe reţele de socializare şi în care îşi arată revolta faţă de faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a onorat invitaţia la dineul organizat de preşedintele american cu ocazia summitului NATO de la Washington.

„Paginile de pe rețelele sociale ale NATO au dat poze de la dineul de la Casa Albă, unde au fost invitați toți șefii de state ai NATO. M-am uitat și eu pe poze să-l caut pe președintele Iohannis. Nu e nicăieri.

Toți șefii de stat sunt prezenți, mai puțin Iohannis. Cum e posibil? N-a fost invitat?

Am investigat puțin. Este absolut incredibil în ce hal ne-a putut umple de rușine cuplul Iohannis-Ciucă. De fapt, domnul Klaus Iohannis a fost invitat, așa cum era normal să fie invitat un șef de stat al NATO. Dar nu s-a dus. Exact, a ales să nu se ducă.

L-a trimis în locul lui pe domnul Ciucă, ca să dea impresia că ar fi urmașul său la Cotroceni și că s-ar bucura de sprijinul Statelor Unite.

Dar americanii nu l-au primit pe domnul Ciucă. Invitația la dineu era nominală pentru președinți și șefi de guvern. Atât. Iar la ei nu merge cu «stai să vezi că mi-a dat mie invitația, hai lasă-mă să intru și eu»”, a scris deputatul USR în postarea sa.

El apreciază că gestul lui Klaus Iohannis este unul fără precedent şi extrem de ruşinos şi îi cere acestuia să explice ce avea aşa de important de făcut, încât nu s-a putut duce la dineu, unde ar fi trebuit să reprezinte România.

„Dar, trecând peste rușinea de a forța nota cu Ciucă și de a nu fi primit, totuși de ce nu s-a dus totuși Klaus Iohannis la dineul cu șefii de stat NATO așa cum era normal?

De ce a lăsat România nereprezentată la un eveniment de asemenea importanță?

Ce treburi mai importante avea Klaus Iohannis decât Summitul NATO la care se aniversau 75 de ani de alianță?

Repet, căutați-l în poze și veți vedea că nu-l veți găsiți nicăieri.

Ce nu se vede în poze, dar ce am aflat este și că americanii au fost șocați că nu a venit președintele României la eveniment. Mai ales că știau că se află în Washington. Cum să fii la Washington invitat de președintele SUA la dineu cu șefii de state și să alegi să nu te duci?

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Palatul Cotroceni trebuie să clarifice de ce președintele nu a participat la evenimentul de la Casa Albă? De ce a lipsit de la dineul oferit de președintele SUA?”, întreabă Claudiu Năsui.

„A fost prea supărat că i-au refuzat sinecura pe care o căuta la NATO și s-a gândit să-i pedepsească lăsând România fără reprezentare? Sau a vrut să arate că este supărat că nu i l-au primit pe Ciucă?

Orice ar zice, cuplul Iohannis-Ciucă a reușit să elimine România din poza țărilor NATO. O ultimă rușine pe final de mandat, de parcă toate celelalte nu erau suficiente”, a concluzionat el.

 

Tags: Casa AlbaIohannisRomaniaSUA
Externe