Situație tensionată la Belgrad. Clădiri devastate și zeci de persoane reținute

Publicat:

Situație tensionată la Belgrad. Clădiri devastate și zeci de persoane reținute

Situație tensionată la Belgrad, Serbia, unde au loc proteste violente în legătură cu presupusele fraude electorale în contextul alegerilor de săptămâna trecută, transmite BBC.

Citește și: 165 de străini nu au fost lăsați să intre în țară săptămâna trecută


În ajun de Crăciun, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțime. Forțele de ordine au intervenit după ce o parte din mulţimea aflată în faţa primăriei a spart geamuri şi a încercat să intre cu forţa înăuntru.  Activiştii din partea opoziției acuză oamenii legii de „aplicarea forței excesive”.

Susţinătorii coaliţiei de opoziţie Serbia împotriva violenţei au încercat să pătrundă în primărie. Srdjan Milivojevic şi Vladimir Obradovic, doi lideri ai opoziţiei, au încercat să deschidă uşa clădirii, iar poliţia a folosit spray cu piper pentru a-i respinge pe protestatari.

Liderii opoziţiei suspectează că agenţii provocatori au fost implicaţi în spargerea geamurilor, declanşând intervenţia poliţiei.

Zeci de persoane au fost reținute aseară  după atacul de aseară asupra legislativului orașului Belgrad, capitala Serbiei.

Protestatarii spun că guvernul a adus cu autobuzul mii de oameni pentru a influenţa votul la alegerile pentru oraşul Belgrad. Ei doresc ca scrutinul să fie repetat.

În urma votului, Partidul Progresist Sârb al lui Vucic a revenit la putere cu o majoritate în parlament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei

S-au luat la pumni şi picioare chiar în mijlocul intersecţiei Bătaie la o intersecție din capitală. Imaginile au fost publicate de activiștii de la „StopHam...

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile va fi mai transparent și eficient Mai multă transparență și eficiență în procesul de evaluare a bunurilor imobile. Citește și:...

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare

NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru transpunerea noilor planuri de apărare NATO va avea nevoie de încă 35-50 de brigăzi pentru...

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu

Au rămas fără permis fiind surprinși că „zboară” pe traseu Un chișinăuian nu va mai putea conduce în următoarele trei luni de zile după ce...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.