Lui Slobodan Praljak îi vor fi organizate funeralii private în Olanda

Publicat:

Criminalului de război croat din Bosnia, Slobodan Praljak, care s-a sinucis miercuri cu cianură la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, îi vor fi organizate funeralii private, conform dorinţei sale, a anunţat sâmbătă avocata sa, Nika Pinter, informează agerpres .

Într-o scrisoare, aflată într-un plic sigilat, trimisă familiei în urmă cu mai mulţi ani şi care urma să fie deschisă în momentul morţii sale, Praljak a scris că doreşte funeralii private. “Scrisoarea nu avea nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat miercuri”, a adăugat Pinter.


France Presse comentează că miercuri, într-o scenă suprarealistă, Slobodan Praljak a înghiţit o fiolă cu otravă în faţa judecătorilor stupefiaţi ai TPIY din Haga, care confirmaseră condamnarea la 20 de ani de închisoare pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii comise de inculpat în timpul războiului din Bosnia (1992-1995).

Citește și : Coreea de Nord a sărbătorit ultima sa lansare de rachetă balistică intercontinentală

Praljak, 72 de ani, a fost transportat de urgenţă la spital, unde a şi murit.

Rezultatele preliminare ale autopsiei au relevat vineri că Praljak a decedat ca urmare a unei insuficienţe cardiace provocate de o concentraţie mare în sânge de cianură de potasiu.

Cotidianul croat Vecernji list a relatat la rândul său că Praljak dorea să fie incinerat în cimitirul Mirogoj, cel mai important din Zagreb, şi ca cenuşa sa să fie împrăştiată.

“Cred că nu voia ca funeraliile sale să se transforme într-o mare adunare, un circ (…) pentru a evita posibile abuzuri” cu scopuri politice, a declarat Pinter, adăugând că “el voia pur şi simplu să fie alături de familia sa”.

Pinter a menţionat că nu ştie când trupul neînsufleţit al lui Praljak va fi repatriat din Olanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.