Slovacia adoptă legea care permite folosirea certificatului de vaccinare ca bilet de intrare în magazine şi alte spaţii

Publicat:

Certificatul sanitar european pentru COVID-19 va putea fi folosit în Slovacia ca bilet de intrare în magazine şi în locaţiile altor furnizori de servicii, conform unei legi votate duminică de parlamentul de la Bratislava, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Certificatul, care oferă informaţii despre vaccinare, testarea negativă sau o infectare anterioară, va fi folosit în acest scop în interiorul Slovaciei numai dacă un nou val de infectări va determina reimpunerea restricţiilor antiepidemice.


Citește și : ‘Efect Draghi’: un adevărat boom de rezervări la vaccinare, în Italia

Actul normativ votat duminică a provocat proteste puternice din partea adversarilor vaccinării. Poliţia slovacă a fost nevoită să folosească vineri gaze lacrimogene pentru a opri sute de activişti anti-vaccinare să pătrundă în clădirea parlamentului de la Bratislava.

Nici fostul premier Peter Pellegrini nu este de acord cu această lege, în opinia sa ea împărţind populaţia în două categorii. În schimb, ministru sănătăţii, Vladimir Lengvarsky, a apreciat că măsura este foarte bună, întrucât persoanele vaccinate prezintă un ”risc minim” de transmitere a virusului.

Citește și : SUA condamnă atacurile talibanilor împotriva foştilor translatori afgani

Slovacia are o populaţie de circa 5,5 milioane de locuitori, dintre care mai mult de 1,9 milioane au fost vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Guvernul slovac are în plan să lanseze luna viitoare o loterie a vaccinării, pentru a stimula interesul populaţiei să se vaccineze anti-COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.