Slovacia anchetează un atac informatic la Ministerul de Externe

Publicat:

Autorităţile slovace investighează un caz suspect de piraterie informatică vizând Ministerul de Externe de la Bratislava, a declarat prim-ministrul Peter Pellegrini miercuri, după o reuniune a consiliului de securitate al ţării, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit lui Pellegrini, atacul cibernetic a fost efectuat de “o organizaţie de spionaj supranaţională şi sofisticată”, deşi el nu a prezentat dovezi. Premierul nu a spus când a fost lansat atacul suspect sau dacă au fost afectate materiale confidenţiale, dar a adăugat că au fost luate măsuri pentru a preveni orice pagube.


Citeşte şi: Jamal Khashoggi a fost DECAPITAT în consulatul saudit din Istanbul! Călăii lui ascultau muzică în timp ce-i dezmembrau trupul (presa turcă)

“Atacul a fost descoperit datorită comportamentului neobişnuit al mai multor computere din Ministerul de Externe”, a declarat Pellegrini reporterilor.

“În urma unui analize a fost descoperit nu un virus obişnuit, ci un cod dăunător sofisticat ce permite transferul de date din interiorul unei organizaţii către servere externe”.

Citeşte şi: Atac terorist la o şcoală din Crimeea. 10 oameni au murit şi peste 50 sunt răniţi – VIDEO

Un purtător de cuvânt al ministerului a refuzat să spună dacă un stat străin este suspectat de implicare.

Slovacia este membră a alianţei militare NATO şi a Uniunii Europene şi este una dintre puţinele ţări din estul Europei care utilizează euro ca monedă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.