X

Slovacia anchetează un atac informatic la Ministerul de Externe

Autorităţile slovace investighează un caz suspect de piraterie informatică vizând Ministerul de Externe de la Bratislava, a declarat prim-ministrul Peter Pellegrini miercuri, după o reuniune a consiliului de securitate al ţării, informează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit lui Pellegrini, atacul cibernetic a fost efectuat de “o organizaţie de spionaj supranaţională şi sofisticată”, deşi el nu a prezentat dovezi. Premierul nu a spus când a fost lansat atacul suspect sau dacă au fost afectate materiale confidenţiale, dar a adăugat că au fost luate măsuri pentru a preveni orice pagube.

Citeşte şi: Jamal Khashoggi a fost DECAPITAT în consulatul saudit din Istanbul! Călăii lui ascultau muzică în timp ce-i dezmembrau trupul (presa turcă)

“Atacul a fost descoperit datorită comportamentului neobişnuit al mai multor computere din Ministerul de Externe”, a declarat Pellegrini reporterilor.

“În urma unui analize a fost descoperit nu un virus obişnuit, ci un cod dăunător sofisticat ce permite transferul de date din interiorul unei organizaţii către servere externe”.

Citeşte şi: Atac terorist la o şcoală din Crimeea. 10 oameni au murit şi peste 50 sunt răniţi – VIDEO

Un purtător de cuvânt al ministerului a refuzat să spună dacă un stat străin este suspectat de implicare.

Slovacia este membră a alianţei militare NATO şi a Uniunii Europene şi este una dintre puţinele ţări din estul Europei care utilizează euro ca monedă.

Tags: atac ciberneticbratislavaministerul de externePeter PellegriniSlovacia
Categorii: Diaspora