Slovacia are în vederea creşterea producţiei sale de muniţii esenţiale

Publicat:

Slovacia are în vederea creşterea producţiei sale de muniţii esenţiale, inclusiv de obuze de calibrul 155 mm, pentru ca acestea să fie furnizate Ucrainei, a declarat vineri presei ministrul slovac al apărării, Jaroslav Nad, în timp ce călătorea cu trenul către Kiev, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.  

Slovacia îşi va asuma acum “un rol esenţial în producţia de muniţii pentru Ucraina”, “facem paşi concreţi pentru creşterea de până la cinci ori a producţiei de muniţii de 155 mm”, muniţie standard NATO de care Ucraina are mare nevoie în războiul de înaltă intensitate pe care-l poartă cu Rusia, a precizat oficialul slovac.


Citește și : Donald Trump este pus sub acuzare în New York. Ce înseamnă şi ce urmează din punct de vedere juridic

El şi-a manifestat speranţa că, în timpul vizitei pe care o efectuează în Ucraina împreună cu premierul Eduard Heger, va putea face o evaluare a performanţelor pe câmpul de luptă a armelor pe care Slovacia le-a oferit Ucrainei de când a început invazia rusă.

Slovacia a donat în acest timp Ucrainei un sistem antiaerian S-300, obuziere autopropulsate Zuzana, 30 de vehicule de luptă ale infanteriei BMP-1, un sistem antiaerian Kub, alte arme şi muniţii, iar recent au sosit în Ucraina primele din cele 13 avioane de vânătoare MiG-29 promise Kievului.

Vizita delegaţiei guvernului slovac la Kiev survine după o invitaţie adresată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în semn de recunoştinţă pentru decizia guvernului de la Bratislava de a oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29, în pofida criticilor cu care oficialii slovaci se confruntă pe plan intern în urma acestei hotărâri.

Slovacia a fost un important centru de producţie militară al Pactului de la Varşovia, dar, după căderea comunismului, o mare parte a capacităţilor industriei sale de armament au fost închise.

Citește și : Putin a numit un cunoscut blogger militar ca şef al Gărzii Naţionale Ruse din Doneţk

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.