Slovacia confirmă primul caz de coronavirus

Publicat:

Slovacia a anunţat vineri primul caz confirmat de infectare cu noul tip de coronavirus, la un bărbat al cărui fiu a călătorit recent la Veneţia, informează AFP, potrivit agrepres.

“Astăzi, un pacient de 52 de ani a fost confirmat infectat”, a declarat prim-ministrul Peter Pellegrini în faţa reprezentanţilor presei.


Citeşte şi: Un deputat şi un angajat al Parlamentului francez au fost infectaţi cu coronavirus

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, este în prezent internat într-un spital din Bratislava, a adăugat prim-ministrul slovac.

“Pacientul nu a călătorit recent nicăieri, dar fiul lui s-a întors de la Veneţia în urmă cu câteva săptămâni”, a adăugat Peter Pellegrini.

“Fiul lui nu prezintă niciun semn al bolii”, a precizat politicianul slovac.

Citeşte şi: Grecia impune restricţii de navigaţie în jurul unor insule

Probele recoltate de la pacient au fost testate de două ori şi nu există niciun dubiu legat de infectarea cu noul tip de coronavirus, a mai spus Peter Pellegrini.

Până la acest caz, testele efectuate pe probe medicale prelevate de la 300 de persoane au oferit rezultate negative în Slovacia, potrivit autorităţilor sanitare locale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii

Maduro anunţă reluarea dialogului cu americanii Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat luni reluarea discuţiilor cu Statele Unite, în pofida sancţiunilor Washingtonului împotriva sectorului petrolier...

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia

BCE are nevoie de timp pentru a analiza incertitudinile privind inflaţia Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a declarat luni că instituţia nu are încă...

Biden comentează decizia Curţii Supreme privind imunitatea lui Trump

Biden comentează decizia Curţii Supreme privind imunitatea lui Trump Preşedintele american Joe Biden a afirmat luni că decizia luată de Curtea Supremă privind imunitatea penală...

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani

Investiţiile făcute de fondurile suverane din Orientul Mijlociu sunt la maximul ultimilor 15 ani Fondurile suverane din Orientul Mijlociu au fost responsabile pentru mai mult...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.