Slovacia extrădează un mafiot italian, suspect în asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Publicat:

Un presupus membru al mafiei italiene ‘Ndrangheta, care a fost arestat în martie în conexiune cu asasinarea jurnalistului slovac Jan Kuciak, a fost extrădat în Italia, a anunţat marţi poliţia italiană, informează dpa, potrivit agerpres.

Antonio Vadala, 43 de ani, este anchetat la Veneţia pentru trafic internaţional de droguri şi spălare de bani în folosul mafiei ‘Ndrangheta. După ce va ajunge la Roma, el va fi plasat în detenţie preventivă, se menţionează în comunicat.


Citește și: Talibanii atacă violent în Afganistan. Se dau lupte grele la Farah – VIDEO 

Poliţia slovacă l-a arestat pe Vadala în martie, considerându-l suspect în cazul Kuciak, însă l-a eliberat după câteva zile. Jurnalistul asasinat lucra la o anchetă jurnalistică asupra legăturilor dintre guvernul slovac şi ‘Ndrangheta.

În ultimul său raport, nefinalizat, Kuciak a notat că Maria Troskova, asistenta personală a fostului premier Robert Fico, a fost partenera de afaceri şi iubita lui Vadala, presupusul creier al ‘Ndrangheta în Slovacia.

Vezi și: Mii de palestinieni protestează din nou la frontiera cu Israelul – VIDEO

Kuciak, 27 de ani, şi partenera sa de viaţă Martina Kusnirova, au fost găsiţi fără viaţă în casa lor din satul Velka Maca, în vestul Slovaciei, la sfârşitul lui februarie. Cuplul a fost împuşcat în cap şi piept, în ceea ce poliţia a descris ca fiind o crimă stil “execuţie”.

Mafia ‘Ndrangheta îşi are rădăcinile în Calabria, regiunea de sud a Italiei care formează tocul “cizmei”, şi a depăşit Cosa Nostra din Sicilia, fiind considerată în prezent cel mai puternic grup mafiot din lume. ‘Ndrangheta este puternic infiltrată în Europa, America de Nord şi Australia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.