X

Slovacia NU-L recunoaște pe Juan Guaido ca președinte interimar în Venezuela

Slovacia a refuzat să îl recunoască pe Juan Guaido ca președinte interimar venezuelean, fiind a doua țară din Uniunea Europeană care blochează adoptarea unei poziții comune a Blocului comunitar privind criza din Venezuela, relatează site-ul agenției Reuters, potrivit mediafax.

Majoritatea statelor UE, inclusiv Germania, Marea Britanie, Franța și Spania, l-au recunoscut pe Juan Guaido ca președinte interimar al Venezuelei și au cerut organizarea unor noi alegeri.

Citește și: Trump se consideră ‘hărțuit’ de anchetele asupra legăturilor sale cu Rusia

Ministerul slovac de Externe a afirmat săptămâna trecută că Guaido este singurul reprezentant legitim al Venezuelei. Cu toate acestea, ministrul de Externe Miroslav Lajcak nu a obținut susținerea a două din cele trei partide aflate la guvernare.

Robert Fico, liderul partidului de stânga Smer, care face parte din coaliția de guvernare, a declarat că percepe situația din Venezuela ca fiind un efort de a distruge Guvernul actual și de a “pune o marionetă pe post de șef al statului”.

Citește și: Theresa May revine la Bruxelles cu variante de compromis pentru Brexit

“Slovacia ar trebui să reacționeze în conformitate cu dreptul internațional”, a declarat Fico.

Un oficial din cadrul Ministerului de Externe din Italia a declarat pentru ediţia italiană a agenţiei Reuters că Italia “nu îl recunoaşte deocamdată pe Juan Guaido preşedinte interimar”, precizând că Roma vrea totuşi noi alegeri prezidenţiale în Venezuela.

Tags: Juan GuaidoRobert FicoSlovaciaUniunea Europeană (UE)Venezuela
Categorii: Externe