Slovacia prelungeşte controalele la frontiere

Publicat:

Slovacia a prelungit până la 27 mai controalele la frontierele cu ţările vecine Austria, Cehia, Polonia şi Ungaria, şi pe aeroporturile internaţionale, din cauza crizei provocate de coronavirus, informează agenţiile DPA şi TASR, potrivit agerpres.

Măsurile de control, care au mai fost prelungite o dată, ar fi expirat pe 8 mai.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Iran! Panică totală pe străzile din Teheran

Ministrul de interne Roman Mikulec a declarat joi că este posibil să se renunţe la controale înaintea datei de 27 mai dacă evoluţia epidemiei o va permite.

El a respins criticile legate de condiţiile stricte de intrare în ţară, explicând că prioritară este protejarea sănătăţii cetăţenilor, iar măsurile respective s-au dovedit eficiente.

Deosebit de controversate sunt considerate interdicţia de intrare în ţară a cetăţenilor străini, inclusiv a celor din ţările UE, şi carantina obligatorie de 14 zile, într-o facilitate administrată de stat, pentru persoanele care revin din străinătate.

Avocatul Poporului, Maria Patakiova, a arătat că nu există bază legală pentru niciuna din aceste măsuri. Carantina obligatorie în centre colective cu condiţii precare este degradantă, a afirmat ea.

Preşedinta Slovaciei, Zuzana Caputova, a anunţat joi o evaluare care va clarifica dacă măsura este neconstituţională.

Citește și : SUA încep retragerea bateriilor Patriot din Arabia Saudită

Intelectuali şi artişti din Cehia şi Slovacia au cerut, printr-o scrisoare deschisă, să se pună capăt controalelor la frontiera dintre cele două state, care ar da astfel un exemplu întregii Uniuni Europene.

Slovacia a raportat până acum doar 1.445 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 26 de decese.

Conform agenţiei naţionale TASR, poliţia slovacă a anunţat joi că a reţinut zece migranţi ilegali la graniţa cu Polonia şi că un altul a murit în timpul unei furtuni de zăpadă. Şapte cetăţeni din Bangladesh şi doi din India, fără paşapoarte, au fost prinşi miercuri de poliţia de frontieră într-o pădure din regiunea Presov. Aflând că din grup mai făceau parte patru persoane, poliţişti au pornit în căutarea lor. Doi bărbaţi din Bangladesh au fost găsiţi în scurt timp, unul aflat în stare critică, iar celălalt fără semne vitale. Ceilalţi doi au fost reţinuţi de poliţia de frontieră din Polonia pe teritoriul acestei ţări. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.