Slovacia: Preşedintele Andrej Kiska nu va candida la viitoarele alegeri din 2019

Publicat:

Preşedintele slovac, Andrej Kiska, a anunţat marţi că nu se va prezenta la viitoarele alegeri din 2019 pentru a lăsa cale liberă unui candidat neîmpovărat de conflictele politice care au divizat profund ţara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Kiska a făcut presiuni asupra prim-ministrului Robert Fico să demisioneze în urma asasinării în februarie a unui jurnalist care investiga cazuri de mare corupţie.


Citește și : Reacția Arabiei Saudite după mutarea ambasadei americane la Ierusalim

‘M-am implicat în conflicte politice pe care le-am considerat importante pentru formarea spiritului ţării noastre … Unele din deciziile mele au lăsat emoţii negative într-o parte a societăţii’, a explicat preşedintele în faţa presei.

‘Va fi mai bine dacă oamenii vor alege un preşedinte care nu va purta povara conflictelor pe care o port eu’, a adăugat Kiska.

Fost om de afaceri şi filantrop fără experienţă politică anterioară, Andrej Kiska este o voce prooccidentală fermă pe scena politică din Slovacia şi a intrat adesea în conflict cu partidul Smer al lui Fico, care a condus ţara în cea mai mare parte a ultimului deceniu.

Kiska l-a învins pe Fico la alegerile prezidenţiale din 2014.

Constituţia slovacă îi conferă preşedintelui mai puţine puteri executive decât premierului, dar funcţia de şef al statului beneficiază de greutate politică în rândul cetăţenilor.

Citește și : Libanul cenzurează presa franceză

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.