Slovacia : Suspecții arestați în urma asasinării jurnalistului Jan Kuciak au fost eliberați

Publicat:

Autorităţile slovace au eliberat din arest cei şapte suspecţi – toţi italieni – reţinuţi în urma asasinării jurnalistului de investigaţie Jan Kuciak, a anunţat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a poliţiei, citată de agenţiile AFP şi Reuters.

Cei şapte suspecţi au fost reţinuţi joi, cadrul investigaţiei deschise după ce jurnalistul Jan Kuciak şi iubita sa au fost împuşcaţi în locuinţa lor, asasinat comis aparent weekendul trecut, conform agerpres.


‘Pe durata legală (a ordonanţei) de reţinere – 48 de ore – poliţia a căutat şi verificat elemente necesare inculpării. Odată trecute cele 48 de ore, persoanele au fost eliberate din detenţie’, a explicat purtătoarea de cuvânt.

Jan Kuciak este primul ziarist care a fost asasinat până în prezent în Slovacia. Anchetele sale jurnalistice se axau pe legăturile obscure dintre oamenii de afaceri şi politicieni, printre investigaţiile sale mai recente fiind şi afacerile derulate în Slovacia de italieni care ar avea legături cu mafia, toţi cei reţinuţi în urma asasinatului fiind de altfel cetăţeni italieni.

Citește și : SUA : Suspectul că şi-a împuşcat mortal părinţii în campus universitar din Michigan a fost arestat

Conform presei slovace, Jan Kuciak îl bănuia în special pe Antonino Vadala (aflat printre cei şapte reţinuţi) şi pe mai mulţi membri ai familiei acestuia de legături cu mafia ‘Ndrangheta.

Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, lucra pentru website-ul slovac aktuality.sk. Funeraliile sale au loc sâmbătă în satul Stiavnik, aproape de frontiera cehă. Iubita sa, Martina Kusnirova, a fost înmormântată vineri, îmbrăcată în rochie de mireasă.

Asasinatul a relansat dezbaterea despre libertatea presei şi corupţie în Europa. Vineri seara în mai multe oraşe slovace zeci de mii de persoane au participat la manifestaţii anticorupţie, dintre care circa 25.000 la Bratislava.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.