X

Slovacia: Trei persoane inculpate pentru uciderea cu premeditare a ziaristului Jan Kuciak şi a logodnicei sale

Procuratura de stat din Slovacia a inculpat trei persoane pentru uciderea cu premeditare a ziaristului de investigaţie Jan Kuciak şi a logodnicei sale în februarie, a anunţat vineri o purtătoare de cuvânt citată de Reuters, conform agerpres.

Cele trei persoane au fost reţinute joi dimineaţa în cursul unei percheziţii. Alte cinci persoane reţinute în acelaşi raid au fost eliberate, a menţionat purtătoarea de cuvânt.

Citește și : Alertă de securitate majoră! Danemarca A ÎNCHIS toate legăturile rutiere, feroviare şi maritime cu Suedia şi Germania

Jan Kuciak şi Martina Kusnirova au fost împuşcaţi mortal în februarie în locuinţa lor de lângă Bratislava. Înainte de a fi asasinat, Kuciak a investigat presupuse legături dintre oameni politici slovaci şi mafia italiană prezentă în Slovacia.

Asasinarea lui Kuciak şi ultimul său articol, publicat după moartea jurnalistului, au amplificat în Slovacia – o ţară membră a UE cu 5,4 milioane de locuitori – temerile privind libertatea presei în faţa corupţiei. Criza a condus la manifestaţii masive săptămânale împotriva guvernului, forţându-l pe premierul Robert Fico să demisioneze.

Citește și : Trei moldoveni au fost arestaţi în Bulgaria pentru spargerea unui bancomat

Tags: investigatieJan KuciakMartina KusnirovaSlovaciaUE
Categorii: Diaspora