Slovenia elimină carantina obligatorie pentru turiştii care au rezervări

Publicat:

Guvernul Sloveniei permite începând din 26 mai turiştilor, care au rezervări, să nu se mai supună unei carantine de două săptămâni, care rămâne totuşi obligatorie, cu unele excepţii, pentru restul cetăţenilor din Uniunea Europeană ce doresc să intre în această ţară, relatează EFE, potrivit agerpres.

Deşi guvernul sloven a anunţat pe 15 mai o deschidere nelimitată a frontierelor sale pentru cetăţenii din UE, asigurând că are sub control pandemia de COVID-19, ulterior şi-a nuanţat poziţia informând că menţine carantina, cu unele excepţii.


Citește și : Preşedintele Chinei cere creşterea stadiului de pregătire pentru misiuni militare

Premierul conservator, Janez Jansa, a asigurat că vor face excepţie de la această măsură şi cetăţenii ţărilor vecine după negocieri bilaterale, care au fost rodnice până acum doar cu Croaţia.

În afară de aceşti turişti sunt exceptaţi de la carantină muncitorii transfrontalieri şi ai serviciilor de urgenţă, transportatorii internaţionali, precum şi proprietarii şi familiile lor ai unor imobile şi altor bunuri, precum ambarcaţiuni sau avioane, aflate în ţară.

Nu vor sta în carantină nici diplomaţii, cei care trebuie să participe la o înmormântare şi proprietarii de terenuri agricole din Slovenia.

Citește și : Michael Roth: Planul de relansare al UE este în interesul Germaniei

Referitor la cetăţenii din afara UE excepţiile se aplică doar diplomaţilor, transportatorilor, celor care trebuie să asiste la funeraliile unei rude, lucrătorilor din serviciile de urgenţă şi celor aflaţi în tranzit pentru o perioadă de 24 de ore.

Slovenia, o ţară de 2 milioane de locuitori, a raportat până în prezent 1.500 de contagieri şi 107 decese de coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.