Slovenia ÎNCHIDE un centru cultural rus

Publicat:

Guvernul din Slovenia a decis să suspende acordul bilateral cu Rusia privind centrele ştiinţifico-culturale şi să închide prin urmare Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură din Ljubljana, ca răspuns la invazia rusă din Ucraina, a informat joi postului regional de televiziune N1, citat de EFE, potrivit agerpres.

“În urma agresiunii împotriva Ucrainei acordul poate fi considerat ca instrument al imperialismului cultural, pentru a difuza influenţa Kremlinului”, a explicat Gasper Dovzan, responsabil al MAE sloven.


Citeşte şi: Forţele ruse se retrag de la Cernobîl – Black News

Directorul centrului, Nikolai Gusev, care a respins faptul că instituţia ar avea vreun rol politic, sau ar răspândi propaganda rusă, va pierde după închidere statutul său diplomatic şi va trebui să părăsească Slovenia.

Oficialul rus a explicat că centrul are o amplă bibliotecă de literatură rusă şi organizează cursuri de limbi străine, de pian, pictură, teatru şi alte evenimente culturale.

Citeşte şi: Ruşii instaurează un ARMISTIŢIU la Mariupol – Black News

MAE sloven a asigurat, totuşi, că pe reţelele de socializare centrul cultural rus îi califică pe soldaţii ruşi drept eroi şi organizează ajutoare umanitare pentru autoproclamatele “republici populare” din Donetsk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Unii deputaţi ai Comitetului parlamentar pentru politică externă, care a aprobat închiderea centrului, s-au întrebat dacă acest tip de măsuri vor exercita presiuni asupra lui Putin, sau doar vor prejudicia cultura şi pe cetăţenii ruşi care trăiesc în Slovenia şi care sunt probabil contrari regimului de la Kremlin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu ‘capitulare’ Kievului

La summitul OCS de la Shanghai, Putin şi-a reiterat planul de pace în Ucraina, sinonim cu 'capitulare' Kievului Rusia este gata să ia în considerare...

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

Târgul universităților din România, în patru orașe din R. Moldova

Târgul universităților din România, în patru orașe din R. Moldova La Chișinău a început pe 4 iulie târgul universităților din România, care va continua în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.