Slovenia sugerează că putea să-şi retragă militarii din Irak

Publicat:

Slovenia a sugerat din nou miercuri că ar putea să-şi retragă militarii din Irak, ministrul apărării Andreja Katic explicând comisiei de apărare din Parlament declaraţia ei anterioară în legătură cu această posibilitate, relatează agerpres .

Pe 6 noiembrie, Katic a declarat la televiziunea naţională că este în favoarea retragerii trupelor din Irak dacă viaţa membrilor armatei slovene ar fi în pericol, potrivit agenţiei de presă slovene (STA).


Andreja Katic a prezentat parlamentului o posibilă propunere de retragere a trupelor slovene din Irak, avându-se totodată în vedere un efort suplimentar în cadrul altor operaţiuni şi misiuni internaţionale în care este implicată deja Slovenia.

Citește și : Curtea Constituţională a Italiei a validat legea prin care zece vaccinuri devin obligatorii

‘Voi susţine o retragere în orice moment în care un jurnalist mă întreabă ce se va întâmpla dacă situaţia dintr-o regiune se va înrăutăţi astfel încât viaţa membrilor armatei slovene ar fi în pericol’, a declarat ea în comisia de apărare din Parlament.

Andreja Katic a informat membrii comisiei cu privire la situaţia din Irak, subliniind că, prin pregătirea luptătorilor kurzi peshmerga, Slovenia a contribuit semnificativ la obiectivele naţionale şi la cele ale coaliţiei de eliberare a teritoriilor controlate de Statul Islamic (SI), în special în zona Mosul.

‘Este totuşi cert faptul că stabilizarea pe termen lung a Irakului necesita eforturi suplimentare, după cum susţin Uniunea Europeană (UE) şi NATO’, a declarat Katic citată de STA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.