X

Slovenia sugerează că putea să-şi retragă militarii din Irak

Slovenia a sugerat din nou miercuri că ar putea să-şi retragă militarii din Irak, ministrul apărării Andreja Katic explicând comisiei de apărare din Parlament declaraţia ei anterioară în legătură cu această posibilitate, relatează agerpres .

Pe 6 noiembrie, Katic a declarat la televiziunea naţională că este în favoarea retragerii trupelor din Irak dacă viaţa membrilor armatei slovene ar fi în pericol, potrivit agenţiei de presă slovene (STA).

Andreja Katic a prezentat parlamentului o posibilă propunere de retragere a trupelor slovene din Irak, avându-se totodată în vedere un efort suplimentar în cadrul altor operaţiuni şi misiuni internaţionale în care este implicată deja Slovenia.

Citește și : Curtea Constituţională a Italiei a validat legea prin care zece vaccinuri devin obligatorii

‘Voi susţine o retragere în orice moment în care un jurnalist mă întreabă ce se va întâmpla dacă situaţia dintr-o regiune se va înrăutăţi astfel încât viaţa membrilor armatei slovene ar fi în pericol’, a declarat ea în comisia de apărare din Parlament.

Andreja Katic a informat membrii comisiei cu privire la situaţia din Irak, subliniind că, prin pregătirea luptătorilor kurzi peshmerga, Slovenia a contribuit semnificativ la obiectivele naţionale şi la cele ale coaliţiei de eliberare a teritoriilor controlate de Statul Islamic (SI), în special în zona Mosul.

‘Este totuşi cert faptul că stabilizarea pe termen lung a Irakului necesita eforturi suplimentare, după cum susţin Uniunea Europeană (UE) şi NATO’, a declarat Katic citată de STA.

Tags: Irakmilitariiparlamentsloveniatrupelor slovene
Categorii: Diaspora