Slujbă de rugăciune la Catedrala Sf Paul din Londra

Publicat:

Catedrala Sf Paul din Londra va organiza vineri seară, la ora 17:00 GMT, o “slujbă de rugăciune şi reflecţie”, pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a, care va fi difuzată în direct de BBC, iar la serviciul religios va participa, între alţi oameni politici, şi şefa guvernului britanic Liz Truss, transmite EFE, potrivit agerpres.

Totodată, se aşteaptă ca la ceremonia religioasă televizată să participe şi primarul City of London (centrul financiar), Vincent Keaveny, dat fiind că lăcaşul de cult este amplasat în jurisdicţia sa.


Citeşte şi: TOATE competiţiile sportive SE OPRESC vineri în Marea Britanie – Black News

Catedrala Sf Paul, dar şi Westminster Abbey, în Londra, şi castelul Windsor, situat la 40 de kilometri de capitală, vor bate clopotele la unison la ora 12:00 GMT şi simultan vor fi trase 96 de salve de tun – numărul anilor pe care i-a trăit regina – în Hyde Park şi în alte zone din capitală.

Separat, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, primatul Bisericii Anglicane, a amintit vineri – în declaraţii pentru BBC, citate de EFE – că Regina Elisabeta a II-a, care a murit joi la Castelul Balmoral din Scoţia, reuşea să facă pe toată lumea să se simtă specială şi “nu şi-a pierdut niciodată speranţa” în momentele grele ale vieţii.

Arhiepiscopul a elogiat perioada pe care suverana a dedicat-o serviciului public pe parcursul domniei sale şi “sutele de evenimente la care participa an de an”. “Şi era o persoană (…) care putea intra într-o încăpere plină de lume sau putea merge pe o stradă aglomerată şi îi făcea pe toţi cei cu care vorbea să se simtă de parcă ar fi fost singurele persoane de acolo”, a amintit Welby.

Citeşte şi: Reacţii şi mesaje de condoleanţe din lumea întreagă după moartea REGINEI – Black News

Welby a adăugat că Elisabeta a II-a “nu se uita niciodată peste umărul (persoanei cu care vorbea) pentru a vedea dacă exista cineva mai interesant (în loc). Toată lumea obţinea atenţia ei”.

“Regina ne arăta constant importanţa vieţii; era veselă, avea umor şi avea o viaţă împlinită. Dar niciodată, niciodată, nici chiar în cele mai rele clipe, nu-şi pierdea speranţa”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.