X

Slusari avertizează asupra „consecințelor catastrofale” care urmează

Slusari avertizează asupra „consecințelor catastrofale” care urmează

Fostul președinte al Parlamentului, Alexandr Slusari avertizează asupra „consecințelor sociale catastrofale” în contextul în care, consideră el, agricultorii moldoveni sunt lăsați de izbeliște de către autorități.

Citește și: BCS cere audieri parlamentare și comisie de anchetă

„Societate Moldovei trebuie să înțeleagă că, pe fundalul inacțiunilor autorităților, în prezent este în toi procesul distrugerii fermierilor micro, mici și mijlocii, care au legătură strânsă cu zonele rurale. În locul lor vor veni companiile mari transnaționale, controlate din Cipru, care nu au nici un interes să fie păstrate satele noastre. Consecințele sociale vor fi catastrofale”, avertizează președintele Asociației Forța Fermierilor.

Slusari face comparație cu situația agricultorilor din România, care au obținut rezultate în contextul ultimelor proteste organizate în țara vecină, dar și cu situația fermierilor țărilor din regiune.

„Nici nu vreau să cheltui timpul pentru a descrie cum sunt susținuți agricultorii din Polonia, Slovacia, Bulgaria sau alte state UE. Ajunge exemplu României. Credeți-mă, în aceste țări situația agricultorilor este mult mai bună comparativ cu fermierii noștri, care ca atare cer susținere la nivelul de 30% de la suportul acordat producătorilor agricoli din statele Europei de Est”, atrage atenția Slusari.

Tags: agricultori moldoveniAlexandr Slusariprotestul agricultorilor
Știrile zilei