X

Slusari i-a acuzat pe proprietarii Floarea Soarelui de șantaj

Slusari i-a acuzat pe proprietarii Floarea Soarelui de șantaj

Alexander Slusari l-a acuzat pe antreprenorul, acționarul de control și CEO al grupului Trans-Oil, Vaja Jashi, că șantajează țara și folosește mass-media pentru a păta imaginea fermierilor locali.

„În 2023, recolta globală de semințe de floarea-soarelui a înregistrat un record – peste 750 de mii de tone, ceea ce este cu 20% mai mult decât în ​​anul precedent. Totuși, în septembrie-noiembrie, companiile grupului Trans Oil au achiziționat produse în masă la un preț semnificativ scăzut – de la 5,5 la 6 lei kilogramul, ceea ce a creat un dezechilibru financiar serios pentru fermierii locali”, spune Slusari.

Slusari a condamnat abuzurile exploatației, care ar fi profitat de datoriile uriașe ale producătorilor de cereale și semințe oleaginoase. Potrivit acestuia, fabricile de ulei vegetal, deținute tot de Trans Oil, nu s-au aprovizionat cu materii prime ieftine, care ar putea reduce prețul petrolului.

„Fermierii nu doresc să-și vândă produsele sub cost, așa cum propune Trans Oil. Prețurile de pe piața de floarea soarelui fluctuează în prezent în jurul valorii de 9 lei. Evident, fermierii nu sunt de acord să vândă materii prime cu 6,5 lei și cer un preț nu mai mic de 7,5 lei”, a menționat Slusari.

Acum, confruntat cu o penurie de materii prime, holdingul cere deschiderea importurilor din Ucraina, ignorând rezervele importante de floarea soarelui existente în țară, a adăugat Slusari.

Tags: de șantaji-a acuzatpe proprietarii Floarea SoareluiSlusari
Categorii: EconomieȘtirile zilei