X

Slusari îl critică dur pe șeful Moldovagaz

Slusari îl critică dur pe șeful Moldovagaz

Alexandru Slusari, membrul Consiliului de administrare al Energocom, îl acuză pe directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, de campanie electorală pentru partidele proruse înainte de alegerile locale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Slusari a scris că șeful Moldovagaz intenționat nu anunță prețul de achiziție a gazelor naturale livrate de Gazprom pentru luna curentă, pentru a susține retorica politicienilor proruși cu privire la faptul că gazul cumpărat de R. Moldova este rusesc, însă prin intermediari, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Rusia continuă să penetreze politica și economia României? – Stiripesurse.md

„Vadim Ceban cunoaște foarte bine acel preț de la Gazprom. Din informația mea, acesta va fi de peste 750 de dolari pentru luna octombrie, urmând să crească în lunile noiembrie-decembrie. Dar indicația este, probabil, ca anunțul respectiv să fie făcut după alegeri. Narativa Kremlinului în domeniul energetic al R. Moldova actualmente este următorul. Țara noastră, la moment, cumpără tot gaz rusesc, dar prin intermediari. Dacă prin intermediari, atunci prețul ar trebui să fie mai mare decât prețul direct. Aceste falsuri sunt repetate de toate partiduțele lui Șor, plus Igor Dodon. În plus, se încearcă completarea legendei cu apariția gazului de proveniență necunoscută furnizat din Turcia mai că nu personal de Plahotniuc. Gaz care, nu știu de ce, așa și nu a ajuns în R. Moldova”, a scris Alexandru Slusari.

Slusari îl critică dur pe șeful Moldovagaz

Membrul Consiliului de administrare al Energocom este de părere că dacă Vadim Ceban ar anunța prețul achizițiilor de gaze ar spulbera mitul precum că R. Moldova cumpără gaz rusesc prin intermediari.

„„Intermediarii” ne vând gazul cu 420 de dolari, iar „făcătorul de bine”, Gazprom, ne oferă preț direct de 750 de dolari. Posibil să se întâmple o disonanță cognitivă chiar și la cei mai zombați. De aia Vadim Ceban tace chitic ca un partizan, în sensul că face partizanat geopolitic”, a conchis Slusari.

Tags: Alexandru SlusariEnergocomMoldovagazVadim Ceban
Categorii: EconomiePoliticăȘtirile zilei