X

Slusari infirmă că unii membri ai Asociației ‘Forța Fermierilor’ ar fi fost cumpărați de Șor: ‘Nu am dubii privind integritatea acestor persoane’

Slusari infirmă că unii membri ai Asociației ‘Forța Fermierilor’ ar fi fost cumpărați de Șor: ‘Nu am dubii privind integritatea acestor persoane’

Fostul director executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandr Slusari, infirmă că unii membri ai Asociației „Forța Fermierilor” ar fi fost cumpărați de fugarul Ilan Șor, inclusiv pentru a participa vineri, 6 septembrie, la evenimentul denumit generic „Situația din sectorul agriculturii, provocată de secetă”, care a avut loc în Autonomia Găgăuză și la care DESCHIDE.MD scria că au participat reprezentanți ai Asociației „Forța Fermierilor”.

Potrivit lui Slusari, „reprezentanții organizației au fost invitați de agricultorii din Găgăuzia, care au probleme similare cu fermierii din toata țara”, potrivit realitatea.md.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

„ (…) Eu doi ani am activat cot la cot cu membrii Consiliului Forța Fermierilor. Majoritatea din ei îi știu din 2018. Cunosc viziunile lor și nu am dubii privind integritatea acestor persoane. Mulți în 2020 au crezut sincer în promisiunile PAS și au făcut campania electorală pentru actuală guvernare. Când Sergiu Stefanco în decembrie 2020 cu tractorul mergea pe trotuar pe lăngă Parlament și a primit gaz lacrimogen în ochi de la poliția subordonată coaliției Dodon-Șor, voi toți ați bătut din palme. Nicio persoană nu a îndrăznit atunci să afirme că fermierii-protestatari sunt corupți de PAS. Domnii Grosu, Bolea și Spânu au cochetat cu agricultori și le-au promis funcții. Eu personal am văzut poze și dacă va fi nevoie, le voi publica.

Acum guvernare încearcă să arunce pe aceiași agricultori, care au revendicări similare și care sunt în pragul falimentului, în buzunarul lui Șor. Eu, când eram director executiv al asociației, categoric respingeam orice încercare de a implica organizația în politică. Știu foarte bine că aceeași linia este promovată și de nouă conducere a Forței Fermierilor.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Sunt de acord că în situația actuală politico-electorală fermierii trebuie să fie mai atenți când participă la unele întălniri, deși cunosc precis că reprezentanții organizației au fost invitați de agricultorii din Găgăuzia, care au probleme similare cu fermierii din toata țara. Însă, după mine este foarte urăt imediat să încercați să veniți cu etichetări în adresa celor, care nu și-au schimbat viziunile referitor la politicile agricole din 2020, spre deosebire de cei, care acum sunt la conducerea țării. Este foarte trist că actuală guvernare proeuropeană a pierdut acești fermieri ca susținători, dar asta vorbește de calitatea guvernării.”, se arată în mesajul lui Slusari.

 

Tags: Forța FermierilorIlan ŞorSlusari
Economie