X

Slusari: Moldova are suficient gaz pentru iarnă, nu mai depindem de Gazprom

“Moldova are suficient gaz pentru iarnă, republica nu mai depinde de Gazprom”, a declarat Alexandr Slusari, membru al consiliului de administraţie al companiei de stat Energocom.

După cum transmite Infotag, miercuri seară, la postul de televiziune Vocea Basarabiei, el a declarat că “gazul a fost achiziţionat la timp şi la preţuri destul de rezonabile”.

Citeşte şi: Deputații din Găgăuzia vor să iasă de sub ‘umbrela’ lui Ilan Șor

Slusari a spus că are “foarte puţine speranţe” referitoare la o reducere a tarifelor la gaz pentru consumatorii finali în decembrie 2024.

“Nu se poate reduce tariful din cauza managementului prost. Mă refer la acţiunile anterioare ale lui Andrei Spînu (adică achiziţiile de gaze pentru Moldova din 2022, la preţuri de peste 1 mie de dolari la mia de metri cubi – “I.”). Din cauza lucrului său, încă nu este posibilă reducerea tarifului la gaze”, a precizat el.

Slusari consideră că finalizarea stingerii abaterilor de tarif, un grant din partea Norvegiei pentru achiziţionarea de gaze şi, posibil, achiziţionarea a încă 100 de milioane de metri cubi de gaze la un preţ acceptabil oferă mari speranţe că tariful la gaze va fi cu siguranţă redus în ianuarie 2024.

Citeşte şi: Costiuc este vehement: ‘Guvernarea și-a bătut joc de cetățeni’

Tags: Alexandr Slusarigazgazpromiarna
Categorii: EconomieExterneȘtirile zilei