X

Slusari: Vadim Ceban s-a implicat activ în războiul informațional al Federației Ruse împotriva R. Moldova

Membrul Consiliului de administrație de la Energocom, Alexandru Slusari, declarată că șeful Moldovagaz, Vadim Ceban s-a întors recent din Sankt Petersburg și s-a implicat activ în războiul informațional al Federației Ruse împotriva R. Moldova.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Slusari a scris că Ceban intoxifică spațiul mediatic cu informații false, concentrându-se asupra tăcerii acestuia cu privire la compania Moldovagaz.

Citește și : Maia Sandu şi-a vândut stiloul cu 6.000 de euro

„El nu comunică societății că prețul de la Gazprom pentru Moldova în octombrie – decembrie va oscila între 730 și 780 dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze. Nu spune de ce a solicitat volume mai mari de la Gazprom pentru anul 2024 fără consultări cu Ministerul Energiei. În schimb, Vadim Ceban are mare grijă de activitatea Energocomului”, a scris Slusari.

Membrul Consiliului de administrație de la Energocom a menționat că prețul mediu ponderat final cu toate cheltuielile de transportare și înmagazinare a gazului este sub 430 dolari pentru 1.000 de metri cubi de gaze.

„Domnule agent al Gazpromului, Energocom niciodată în perioada vara – toamna 2023 nu a procurat gaz la prețul final de 550 dolari, așa cum ați afirmat dvs. Spre deosebile de holdingul vostru obscur, unde nimeni nu poate înțelege formula prețului, Energocom a publicat toata informația despre achizițiile de vară și va face același lucru după finalizarea procurărilor de toamnă”, a menționat Slusari.

Citește și : A început marea curăţenie de toamnă în Chişinău

„Sigur că mai am rezerve în privința activității companiei Energocom, dar știu că întreprindere și, mai ales, ministerul energiei depun acum toate eforturile posibile ca tariful la gaz să fie micșorat căt mai repede. Sper că vom reuși să realizăm acest lucru mult mai prompt decăt așteaptă cu злорадство Vadim Ceban, a cui rolul destructiv să vede tot mai clar”, a conchis Slusari.

Tags: MoldovaMoldovagazSlusariVadim Ceban
Categorii: Știrile zilei