X

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat, acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori

Snapchat este acuzată că ar fi creat un mediu nesigur pentru minori, expunându-i la exploatare sexuală și facilitând vânzările de droguri și arme, conform unui proces intentat de Procurorul General din New Mexico, scrie Engadget.

Procurorul General din New Mexico, Raúl Torrez, a intentat un proces împotriva Snap, acuzând platforma Snapchat de facilitarea exploatării sexuale și vânzărilor ilegale de droguri și arme, potrivit stiripesurse.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Plângerea inițială a fost parțial redactată, dar în prezent a fost publicată o versiune completă care descrie în detaliu cum Snapchat ar fi creat un mediu nesigur pentru utilizatorii minori.

Conform plângerii, angajații Snapchat ar fi ignorat mii de asemenea cazuri și ar fi evitat avertizarea utilizatorilor pentru a nu „stârni frica”.

Raportul detaliază faptul că funcții precum „Quick Add” și „Snap Map” ar fi expus utilizatorii minori la adulți periculoși, uneori cu consecințe tragice. De asemenea, compania ar fi ignorat solicitările angajaților de a îmbunăți mecanismele de siguranță.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Snapchat este, de asemenea, acuzată că tolerează vânzările ilegale de droguri și arme pe platformă, ceea ce a dus la incidente fatale. În ciuda acestor acuzații, Snap susține că își dezvoltă constant mecanismele de siguranță și colaborează cu autoritățile.

Tags: copiionlineSnapchat
Diverse