Șoarece cu șase picioare, rezultatul întâmplător al unui experiment genetic

Publicat:

Șoarece cu șase picioare, rezultatul întâmplător al unui experiment genetic

Un grup de cercetători portughezi a făcut o descoperire uimitoare: un embrion de șoarece cu șase picioare, rezultat întâmplător al unui experiment genetic. Cele două membre suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând rolul crucial al unei singure gene în dezvoltare.

Embrionul de șoarece cu 6 picioare a fost obținut de un grup de cercetători de la Institutul Științific Gulbenkian din Oeiras, Portugalia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Cele două picioare suplimentare au crescut în locul organelor genitale, demonstrând că o singură genă contribuie la dezvoltarea acestor structuri aparent foarte diferite.

“Este o lucrare interesantă, care ar trebui privită ca unul dintre numeroasele repere ale biologiei noului mileniu”, a declarat pentru agenția ANSA Carlo Alberto Redi, director al Laboratorului de Biologie a Dezvoltării de la Universitatea din Pavia.

„Deschide ușa pentru investigarea în continuare a acestui mecanism”, adaugă acesta.

Autorii cercetării, publicată în Nature Communications, își propun acum să înțeleagă dacă aceeași genă și proteina pe care o „codifică” sunt implicate și în alte procese, cum ar fi dezvoltarea metastazelor în cancer.

Echipa cerceta inițial influența genei respective asupra dezvoltării măduvei spinării. Cu toate acestea, rezultatul neașteptat i-a uimit: embrionul de șoarece prezenta două membre posterioare suplimentare în locul organelor genitale.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Investigațiile ulterioare au identificat receptorul Tgfbr1 ca fiind responsabil pentru direcționarea dezvoltării membrelor. Practic, prin modularea plierii ADN-ului în interiorul celulelor, Tgfbr1 decide dacă o structură va deveni membru posterior sau organ genital.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni

Bătută și sechestrată la o stână. Coșmarul unei femei din Briceni O femeie a ajuns la spital, după ce a fost bătută crunt și...

Atenție! Avem resurse de apă limitate

Atenție! Avem resurse de apă limitate Resursele de apă ale Republicii Moldova sunt limitate, avertizează vicedirectorul Agenției „Apele Moldovei”, Radu Cazacu. Citește și: Patru vameși au...

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat

Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat Fostul ministru al Sănătății, Andrei Usatîi, a fost achitat în dosarul gajării ilegale a parterului Spitalului...

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție

Patru vameși au fost reținuți de CNA pentru corupție Patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), într-un dosar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.