Soarta vicepremierului britanic Dominic Raab, acuzat de hărţuire morală, este incertă

Publicat:

Premierul britanic Rishi Sunak a primit joi raportul potenţial devastator cu privire la acuzaţiile de hărţuire morală contra ministrului justiţiei şi vicepremierului Dominic Raab, repetând că are ”încredere deplină” în acesta, transmite France Presse, potrivit agerpres

”Prim-ministrul a primit raportul” coordonat de un anchetator independent, a indicat purtătorul său de cuvânt.


Citește și : Reuniune internaţională ONU privind Afganistanul la Doha

Rishi Sunak are totuşi ”încredere deplină” în numărul 2 din guvernul britanic, dar ”este evident că el analizează atent concluziile raportului”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pe numele lui Dominic Raab au fost formulate opt plângeri referitoare la comportamentul său din perioada când era ministru al afacerilor externe şi ministru pentru Brexit.

În luna noiembrie, cotidianul The Guardian a relatat că desemnarea lui Dominic Raab la conducerea Ministerului Justiţiei a provocat nelinişte pentru numeroşi funcţionari, unii dintre ei având în vedere să demisioneze. Conform publicaţiei britanice, personalul ministerului a descris o ”cultură a fricii” în interiorul instituţiei conduse de un ”tiran nepoliticos şi agresiv”.

La rândul său, tabloidul The Sun a indicat faptul că, într-un acces de furie, Raab a aruncat tomate în timpul unei reuniuni, lucru dezminţit la acea vreme de purtătorul său de cuvânt.

Downing Street 10 nu a precizat când vor fi făcute publice concluziile raportului, dar a estimat că acest lucru se va întâmpla ”cât mai rapid posibil” dacă vor fi luate măsuri.

În luna februarie, Dominic Raab a insistat că întotdeauna s-a ”comportat într-o manieră profesionistă pe întreaga durată a mandatului său”. ”Dacă o acuzaţie de hărţuire morală este confirmată, voi demisiona”, a dat el asigurări.

Un alt ministru britanic, Gavin Williamson, a demisionat în noiembrie în urma unor acuzaţii de hărţuire.

Citește și : Ce se află în spatele celei mai recente dispute a Ucrainei cu Europa?

La preluarea mandatului, Rishi Sunak a promis că va da dovadă de ”integritate, profesionalism şi responsabilitate”, după seria de scandaluri din timpul lui Boris Johnson.

Potrivit unui sondaj Savanta, aproximativ 72% dintre alegătorii britanici sunt de părere că Dominic Raab ar trebui să demisioneze dacă a fost autorul unor acte de hărţuire, iar 44% cred că Sunak avea cunoştinţă despre aceste acuzaţii când l-a desemnat pe Raab.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.