Soberana 2, al doilea vaccin cubanez, are o eficacitate de 91,2% după TREI doze

Publicat:

Cel de-al doilea vaccin candidat anti-COVID-19 dezvoltat de Cuba, denumit Soberana 2, are o eficienţă de 91,2% după administrarea a trei doze, a anunţat joi directorul laboratorului care a conceput serul, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Avem capacitatea de a produce un vaccin cu o eficacitate de 91,2%”, a anunţat directorul Institutului de vaccinare Finlay (IFV), Vicente Vérez.


Citeşte şi: Un COMANDO de străini l-a asasinat pe preşedintele haitian – Black News

Portalul oficial de ştiri Cubadebate a informat, citând surse din cadrul institutului, că vaccinul are “o eficacitate de 91,2% împotriva cazurilor simptomatice”, de “75,5% împotriva infecţiei” şi de “100% împotriva cazurilor severe şi fatale”.

Vicente Vérez anunţase la începutul lunii iunie că Soberana 2 avea o eficacitate de 62% după administrarea a două doze.

“Este într-adevăr o cifră foarte ridicată”, a spus Vicente Verez, care a subliniat că “obiectivul fundamental” al vaccinului este de a funcţiona în aşa manieră încât, pentru pacient, “acest coronavirus să se transforme într-o răceală” obişnuită.

Anunţul survine în momentul în care Cuba, cu o populaţie de 11,2 milioane de locuitori, se confruntă cu o creştere semnificativă a cazurilor de COVID-19. Acest stat insular a înregistrat 218.376 de cazuri de coronavirus şi 1.431 de decese asociate COVID-19.

Oamenii de ştiinţă cubanezi lucrează în total la cinci vaccinuri candidate împotriva COVID-19, dintre care două se află în ultima fază a studiilor clinice: Abdala şi Soberana 2.

Pe 21 iunie, grupul farmaceutic cubanez BioCubaFarma a anunţat că Abdala, primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat în America Latină, are o eficienţă de 92,28%, după trei doze.

Citeşte şi: Pfizer/BioNTech vrea să ceară autorizare pentru a treia doză de vaccin – Black News

Abdala urmează să primească în curând aprobarea oficială a autorităţilor cubaneze. Acest vaccin nu este încă autorizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), dar Cuba, confruntându-se cu o creştere a numărului de cazuri, a început să administreze serul încă din luna mai în regiunile cele mai afectate de pandemie.

Obiectivul Cubei este acela de a îşi vaccina toţi locuitorii până la sfârşitul anului cu seruri produse în ţară.

Aflată sub embargo american din 1962, Cuba a început să-şi dezvolte propriile vaccinuri în anii ’80. În prezent, 80% din vaccinurile incluse în programul său de vaccinare sunt fabricate pe insulă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri

Johnny Depp s-a inspirat din tarot pentru a crea o nouă colecţie de tablouri Actorul Johnny Depp a recurs la iconografia cărţilor de tarot pentru...

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.