Social-democraţii germani o acuză pe Angela Merkel de ‘abuz de încredere’

Publicat:

Partidul Social-Democrat din Germania (SPD, de centru-dreapta) a acuzat-o marţi pe Angela Merkel, cancelarul federal conservator, de faptul că le-a înşelat încrederea în timpul unui vot care a avut loc cu o zi înainte în cadrul UE, otrăvind astfel atmosfera dintre cele două părţi în ajunul negocierilor pentru formarea unei mari coaliţii de guvernare, informează dpa, potrivit agerpres.

Decizia conservatorilor Angelei Merkel de a susţine folosirea controversatului erbicid glifosat în UE, contrar dorinţei SPD, a fost un ‘clar abuz de încredere’ care a prejudiciat eforturile în vederea formării unui guvern, a declarat parlamentarul social-democrat Ralf Stegner.


Citeşte şi: ŞICANĂRI periculoase ruso-americane deasupra Mării Negre

‘Este o adevărată palmă peste faţă’, a spus Stegner la postul de radio public ARD.

În timpul zilei de marţi, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier urmează să aibă o întrevedere cu liderul fracţiunii parlamentare a social-democraţilor, Andrea Nahles, pentru negocieri pe marginea formării guvernului.

Partidul Social-Democrat s-a clasat pe locul doi în alegerile din septembrie, lăsând Uniunea Creştin-Democrat (CDU, conservator) fără suficiente locuri în parlament pentru a putea forma un guvern majoritar.

Eforturile de luni de zile ale Angelei Merkel de a forma o coaliţie cu partidul pro-afaceri Democraţii Liberi (FDP) şi Verzii au eşuat în mod spectaculos cu 11 zile în urmă, obligând-o pe Merkel să aleagă între o mare coaliţie, un guvern minoritar şi noi alegeri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.