Social-democraţii germani le cer conservatorilor să grăbească reforma zonei euro

Publicat:

Social-democraţii germani le-au cerut marţi conservatorilor cancelarului Angela Merkel să accelereze măsurile de reformare a zonei euro în forma convenită în cadrul acordului de coaliţie guvernamentală încheiat de Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU) şi Partidul Social-Democrat, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Conservatorii germani doresc să limiteze spaţiul de manevră al Angelei Merkel pentru reforma zonei euro, relevă documente consultate de Reuters, ceea ce ar putea să-l nemulţumească pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care va efectua joi o vizită la Berlin.


Vezi şi: Armata siriană a doborât mai multe rachete ce au vizat provincia Homs – VIDEO

”Europa aşteaptă Germania de peste un an. Este timpul să devenim conştienţi de responsabilităţile noastre”, a declarat Carsten Schneider, membru important al conducerii SPD, cu referire la perioada neobişnuit de lungă care a trecut de la alegerile parlamentare din septembrie anul trecut până la formarea guvernului de la Berlin.

Parlamentarii conservatori urmează să dezbată marţi propunerile de reformă a zonei euro.

Un proiect de rezoluţie legislativă elaborat de CDU relevă că stabilirea unui Fond Monetar European (EMF) în conformitate cu legislaţia europeană ar presupune o amendare a tratatelor Uniunii Europene ‘în consultare cu parlamentele naţionale’, o măsură care ar lua timp. Conservatorii germani susţin un EMF independent, care să nu fie supus controlului european.

Vezi şi: Armata siriană a doborât mai multe rachete ce au vizat provincia Homs – VIDEO

Schneider a adăugat că înfiinţarea unui EMF nu va însemna în mod automat că Germania trebuie să plătească mai mulţi bani pentru alte ţări europene. A fost ‘absolut clar’ că orice măsură de a transforma actualul fond de salvare al zonei euro, Mecanismul de Stabilitate European (ESM), într-un Fond Monetar European nu va schimba puterile de veto ale parlamentului naţional, a precizat politicianul social-democrat german.

Concepţia germano-franceză pentru consolidarea monedei unice europene ar fi trebuit deja să fie aplicată, dar ea nu a fost încă finalizată. Potrivit preşedintelui francez, scopul reformelor ar fi pentru ţările din zona euro o mai mare apropiere din punct de vedere economic şi de a evita alte crize.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.