X

Social-democraţii germani nu se grăbesc să intre în negocieri cu Verzii şi FDP

Social-democraţii din Germania, care au câştigat la limită alegerile parlamentare de duminică, nu vor începe negocierile cu Verzii şi liberal-democraţii (FDP) pentru a forma un guvern de coaliţie mai devreme de săptămâna viitoare, a declarat miercuri un reprezentant de rang înalt al SPD, potrivit Reuters şi agerpres.

Verzii şi FDP, care sunt divizaţi în privinţa multor teme, au avut în cursul nopţii discuţii preliminare pentru a găsi un teren comun pentru o coaliţie de guvernare fie cu social-democraţii (SPD), fie cu conservatorii (CDU/CSU).

Citeşte şi: MĂCEL într-o închisoare din Ecuador! 24 de deţinuţi au fost ucişi! – Black News

“Cred că discuţiile exploratorii nu vor începe mai devreme de săptămâna viitoare”, a spus Wolfgang Schmidt, consilier apropiat şi adjunct al candidatului SPD la postul de cancelar, Olaf Scholz, în cadrul unei conferinţe organizate de firma de consultanţă financiară Refinitiv.

Marţi, SPD anunţase că speră să înceapă negocierile cu cele două partide în această săptămână.

Schmidt a spus că discuţiile vor avea loc mai întâi bilateral între SPD şi fiecare din cele două formaţiuni, apoi vor începe negocierile între cele trei părţi pentru formarea unei coaliţii.

Citeşte şi: Biden este CONTRAZIS de generalii săi privind retragerea americană din Afganistan – Black News

Scholz a declarat anterior că scopul este de a ajunge la un acord cu Verzii şi FDP până la Crăciun.

SPD, cel mai vechi partid din Germania, a obţinut 25,7% din voturi, cu 5 puncte procentuale mai mult faţă de scrutinul federal din 20017 şi înaintea blocul conservator CDU/CSU, care a primit 24,1% din sufragii. Verzii s-au situat pe poziţia a treia, cu 14,8% din voturi, iar FDP, pe locul al patrulea (11,5%).

Tags: alegerigermaniaOlaf ScholzPartidul Liberal Democrat (FDP)Partidul Social-Democrat din Germania (SPD)verziiWolfgang Schmidt
Categorii: Diaspora