X

Social-democraţii slovaci, pregătiţi să iniţieze o moţiune de cenzură contra guvernului Eduard Heger

Partidul slovac Direcţia Social-Democraţia (Smer SD) va începe strângerea semnăturilor în parlament pentru o moţiune de cenzură dacă guvernul nu răspunde la unele întrebări elementare despre achiziţionarea de vaccin rusesc Sputnik V, în urmă cu o lună, şi despre ”testele inexacte şi inutile care au costat sute de milioane de euro”, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Smer SD, Jan Mazgut, potrivit TASR, scrie agerpres.  

”Testarea inutilă a avut drept rezultat creşterea numărului de decese cauzate de COVID-19 şi nimănui nu îi pasă. Guvernul a cumpărat teste imprecise (pentru coronavirus) de la Siemens pentru 35 milioane şi nimănui nu îi pasă. (Fostul premier, actual ministru al finanţelor Igor) Matovic a primit 200.000 de doze de vaccin Sputnik V la aeroportul de la Kosice (la începutul lunii martie), deşi nimeni nu ştie preţul, cine a plătit, unde este contractul şi ce se va întâmpla cu vaccinurile – totuşi, nimănui nu îi pasă”, a afirmat liderul Smer SD, Robert Fico, fost prim-ministru al Slovaciei în trei mandate.

Citește și : Ungaria relaxează unele restricții în ziua în care raportează cel mai mare număr de decese

La jumătatea săptămânii trecute, preşedintele Zuzana Caputova a numit un nou guvern de centru-dreapta, condus de fostul ministru al finanţelor Eduard Heger. Coaliţia guvernamentală este formată din partidele Mişcarea Oamenilor Obişnuiţi şi a Personalităţilor Independente (OLaNO), ‘Suntem Familia’ (Sme Rodina), Libertate şi Solidaritate şi ‘Pentru Popor’ (Za ludi).

Tags: Eduard HegerKosiceRobert FicoSputnik VZuzana Caputova
Categorii: Diaspora