X

Socialista Răileanu vrea să vadă, inclusiv declarațiile ONG-iștilor și formatorilor de opinie

Socialista Răileanu vrea să vadă, inclusiv declarațiile ONG-iștilor și formatorilor de opinie

Deputata socialistă, Adela Răileanu, a comentat propunerea colegului său PAS din Parlament, Lilian Carp cu privire la extinderea listei  persoanelor obligate să prezinte anual declarația de avere și interese personale.

Citește și: Hamas anunţă moartea altor doi ostatici israelieni răpiţi în atacul din 7 octombrie

Deputata nu a criticat inițiativa, dar a considerat că lista ar trebui să fie extinsă și mai mult.

„Formatorii de opinie, analiștii, experții care trăiesc practic în studiouri de televiziune – poate ar trebui să își expună și ei veniturile și averile? Lista ar putea continua cu liderii de ONG-uri, care beneficiază de granturi însemnate din surse externe. Este o întrebare pertinentă: oare poporul nu ar trebui să afle mai mult despre viața și sursele de finanțare ale acestor activiști conectați la fondurile străine?”, a scris Răileanu pe pagina sa de socializare.

În opinia legislatoarei, ar trebui să fie vizați și autorii de talk-show-uri politice.

„Este o provocare pentru a cunoaște mai bine „secretele” idolilor noștri de pe micile ecrane. Și asta pentru că în țară s-a format o castă întreagă de „slujitori politici” cu averi și conturi bancare grase, dar care cu greu ar putea demonstra proveniența lor”, mai consideră Răileanu.

Socialista Răileanu vrea să vadă, inclusiv declarațiile ONG-iștilor și formatorilor de opinie

Precizăm că, luni, 15 ianuarie, deputatul PAS, Lilian Carp, a prezentat un amendament legislativ prin care propune extinderea listei persoanelor obligate să facă declarații de avere și interese personale.

Respectiv, odată cu aprobarea amendamentelor propuse, vor fi obligați să prezinte declarații anuale de avere și interese personale, inclusiv președinții, vicepreședinții și secretarii de partide, dar și șefii întreprinderilor municipale, ai agențiilor de stat și un șir de șefi de subdiviziuni ai acestor instituții. De asemenea, ar putea fi obligați să-și etaleze veniturile, inclusiv liderii partidelor politice.

Amendamentele propuse urmează să fie înaintate Parlamentului spre examinare și aprobare.

Tags: Adela Răileanuamendament legislativdeclarația de avere și interese personaledeputat PSRMLilian Carp
Politică