Șoferii de camioane aşteaptă la vamă şi câte patru zile

Publicat:

Șoferii de camioane aşteaptă la vamă şi câte patru zile

Sute de șoferi sunt nevoiți să stea câte trei-cinci zile cu camioanele în vamă. La punctul de trecere a frontierei Costești-Stânca, rândul se întinde pe o lungime de aproape patru kilometri. Potrivit șoferilor, cea mai mare problemă rămâne a fi lipsa unor condiții elementare, cum ar fi dușuri și toalete.

Citeşte şi: Guțul a rămas blocată în Israel după ce l-a vizitat pe Șor pentru a primi noi indicații – Stiripesurse.md


Un șofer din Turcia, Bedrettin Demir, are o experiență de 45 de ani de șofat. Bărbatul spune că dacă cu gătitul se mai descurcă, atunci lipsa unei toalete curate este o problemă gravă, transmite tvn.md. 

„Aici sistem nu este și stai, apă nu este, duș nu este, nimic nu este. – La alte vămi sunt de toate? Este totul și este puțin, aici patru zile este puțin pentru mine spre România, la a doua stau câte 12-13 zile. – Dar cum vă spălați, gătiți? Eu am bucătărie, eu îmi fac, să mănânc nu este o problemă, pâine am, dar duș nu am, toaletă nu este, apă nu este. Eu am bucătărie, am de toate, aici încălzesc apă și pe urmă cu șampon, puțin, trebuie să fac duș complet”, a spus șoferul turc.

În aceeași situație sunt și alți șoferi.

„Noi avem totul, avem un duș mobil, încălzim apă și ne băim afară, este frig, dar ce să faci. În Ucraina noi stăteam și câte 12 zile în rând, da, pentru că acolo erau rânduri și de 30 de kilometri, acolo mai repede, aici sunt trei kilometri și noi avem deja patru zile stăm”.

Șoferii de camioane aşteaptă la vamă şi câte patru zile

Potrivit autorităților, problema dată este din cauza declanșării războiului în țara vecină, care a dus la schimbarea rutelor de transport.

„Serviciul vamal reiterează că problema rândurilor de camioane la posturile vamale situate la frontiera moldo-română este și o să persiste, fiind condiționată de declanșarea războiului din țara vecină, ceea ce a dus în primul rând la reconfigurarea rutelor de transport pentru mărfuri. Serviciul vamal întreprinde toate măsurile necesare pentru desfășurarea conformă și fluidizarea traficului de mărfuri, fapt confirmat prin lipsa rândurilor pe direcția de intrare în țară la posturile vamale situate pe frontiera moldo-română”, spune Tatiana Șompol, șeful Secției Relații cu Publicul a Serviciului Vamal.

Astăzi, la postul vamal Costești-Stânca sunt depuse 172 de declarații pentru tranzit și export de mărfuri, la postul vamal Leușeni – 557 de declarații, la postul vamal Sculeni – 475 de declarații și la postul vamal Giurgiulești au fost depuse 312 declarații.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene

Un disident rus, ucis la Harkov în timp ce lupta de partea armatei ucrainene Activistul rus de opoziţie Ildar Dadin a fost ucis în timp...

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie

Cinci descoperiri demne de Nobel care nu au câştigat premiul. Laureaţii anului 2024, anunţaţi între 7 şi 14 octombrie Cele mai strălucite minţi din domeniul...

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului

Armata israeliană anunţă tiruri de rachete dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului Armata israeliană a anunţat duminică "tiruri de rachete" dinspre Fâşia Gaza spre sudul...

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba

Și-a revenit după două luni de comă. Despre cine este vorba Valentina Borzin abia își unise destinul cu iubitul ei, Oleg. După nuntă, în iulie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.