X

Şoferii opriţi în trafic vor fi testaţi şi anti-drog

Pe lângă testarea prezenței alcoolului în sânge, șoferii vor fi testați și la prezenta ebrietății narcotice de către polițiștii de patrulare, chiar în trafic.

Cu o inițiativă în acest sens a venit ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul ședinței Guvernului, transmite Știri.md.

Citeşte şi: Moldova, MĂTURATĂ de POTOP: Zeci de familii au rămas fără lumină și acoperișuri – Stiripesurse.md

„Propun instituirea mecanismului de testare antidrog, pentru documentarea cazurilor de conducere a mijloacelor de transport sub influența substanțelor narcotice.

Este cunoscut că uneori cauza producerii accidentelor, dar și alte încălcări, sunt rezultatul nu doar a influenței alcoolului, dar și a drogurilor.

Dacă procedura și regulile de testare a stării de ebrietate alcoolică la locul stopării conducătorului sunt prevăzute de lege, testarea stării ebrietății narcotice nu a fost obiectivul. Prin acest proiect propunem să instituim prin lege un mecanism care să permită identificarea în mod rapid a stării de ebrietate narcotică a șoferilor.

Citeşte şi: Tiraspolul renunţă în acest an la parada militară – Stiripesurse.md

Acest lucru se va face de către agenții constatatori printr-o simplă testare, chiar în stradă, doar prin aplicarea unor dispozitive speciale portabile, similar celui de testare a alcoolului.

Această procedură care va dura câteva minute va permite identificarea și sancționarea imediată a conducătorului care prezintă pericol pentru societate. Astfel vom putea salva multe vieți omenești”, a declarat ministrul.

Tags: Adrian Efrosdrogurişoferi
Categorii: SocialȘtirile zilei