X

Şoferul camionetei care a lovit o terasă din centrul Bruxellesului va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă

Şoferul camionetei care a lovit vineri o terasă din centrul Bruxellesului, rănind uşor şase persoane, va fi pus sub acuzare pentru tentativă de crimă, a relatat sâmbătă agenţia de presă Belga, potrivit agerpres.

Parchetul belgian a confirmat acuzaţia, dar a refuzat să facă vreun comentariu legat de identitatea suspectului.

Citește și : Stare de urgenţă naţională în Pakistan

În ancheta declanşată după incident, poliţia belgiană a arestat un bărbat vineri la Anvers (nordul Belgiei), după ce acesta fugise de la locul incidentului. Vehiculul său a fost găsit în apropiere.

Investigatorii au încercat să determine dacă bărbatul a îndreptat intenţionat camioneta spre terasa respectivă.

”Ştiu că aceste fapte amintesc de atacuri pe care le-am văzut în străinătate, dar pentru moment nu ştim dacă acest caz este cu siguranţă un atac”, a declarat vineri seară Willemien Baert, purtătoare de cuvânt a Parchetului belgian, la scurt timp după ce presupusul autor fusese arestat.

Camioneta a lovit o terasă situată pe strada Saint-Michel, situată în apropiere de zona pietonală din centrul capitalei belgiene.

Potrivit postului public de radio şi televiziune RTBF, bărbatul arestat nu era cunoscut ca extremist.

Citește și : Rusia ARDE ‘de pomană’ zilnic gaze în valoare de 8,4 milioane de lire sterline

La 22 martie 2016, oraşul Bruxelles a fost ţinta unui dublu atentat, revendicat de organizaţia Stat Islamic. Atacurile sinucigaşe cu bombă de la aeroportul Zaventem şi de la metroul bruxellez s-au soldat cu 32 de morţi şi cel puţin 340 de răniţi.

Tags: Anversatacbruxellescrima
Categorii: Diaspora