Un soldat israelian, condamnat pentru EXECUTAREA unui palestinian, a ieşit din închisoare

Publicat:

Un militar israelian condamnat pentru uciderea unui agresor palestinian rănit, în martie 2016, a fost eliberat din închisoare, după nouă luni de detenţie, a anunţat marţi armata israeliană, transmite AFP, potrivit agerpres.

Elor Azaria, care are şi cetăţenie franceză, fusese condamnat la 18 luni de închisoare de un tribunal militar israelian pentru uciderea unui agresor palestinian la Hebron, în Cisiordania ocupată, după ce acesta fusese deja făcut inofensiv.


Citeşte şi: Mare opozant al lui Trump, acuzat că îşi bătea iubitele!Procurorul statului New York şi-a dat demisia

Şeful de Stat Major al armatei, Gadi Eisenkot, a redus ulterior sentinţa cu patru luni, iar în martie o comisie a ordonat o nouă reducere a pedepsei.

‘Pot confirma că (Azaria) a fost eliberat’, a declarat marţi pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Aceasta anunţase iniţial că militarul va fi eliberat la 10 mai, însă, conform presei, momentul a fost devansat pentru a-i permite lui Azaria să asiste la căsătoria fratelui său.

În Israel, deţinuţilor le sunt adesea reduse pedepsele cu o treime pentru bună purtare.

Elor Azaria, care avea 19 ani în momentul producerii faptelor, începuse să-şi ispăşească pedeapsa la 9 august 2017.

Citeşte şi: Două trenuri s-au ciocnit în Bavaria; doi morţi şi 14 răniţi

Membru al unei unităţi paramedicale, el a fost filmat la 24 martie 2016 în timp ce împuşca în cap un palestinian rănit, după ce acesta atacase cu cuţitul soldaţi israelieni, la Hebron. Înregistrarea s-a propagat pe reţelele sociale.

Procesul, care a avut loc în contextul recrudescenţei violenţelor în Cisiordania începând din septembrie 2015, a fost urmărit cu mare interes şi a divizat opinia publică din Israel. El a scos la lumină divergenţele profunde între cei care pledau pentru respectarea strictă de către armată a valorilor etice şi, pe de altă parte, cei care invocau sprijinul datorat militarilor confruntaţi cu atacurile palestiniene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tânăr din Cahul amendat și lăsat fără motocicletă pentru tulburarea liniștii publice

Tânăr din Cahul amendat și lăsat fără motocicletă pentru tulburarea liniștii publice Inspectoratul de Poliție Cahul a intervenit în urma plângerilor locuitorilor din mun. Cahul,...

Trump, despre schimbul de deţinuţi între Rusia şi Occident: O ‘victorie pentru Putin’

Trump, despre schimbul de deţinuţi între Rusia şi Occident: O 'victorie pentru Putin' Fostul preşedinte american Donald Trump, candidatul republican la viitoarele alegeri prezidenţiale din...

La punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați va fi instituit control coordonat

La punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați va fi instituit control coordonat Autoritățile din Republica Moldova și România își propun să deschidă un nou punct...

Pe parcursul ultimelor patru săptămâni prețurile la carburanți scad constant

Pe parcursul ultimelor patru săptămâni prețurile la carburanți scad constant Pe parcursul ultimelor patru săptămâni, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a înregistrat ieftiniri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.